Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
CytatDedicated lens rings give you intuitive control of aperture, zoom, while dials on the top of the camera give you easy access to shutter speed and exposure compensation.
Jeden aparat 2017
Pierscien na obiektywie LX100 jest konfigurowalny - można nim zmieniać ogniskową płynnie, skokowo, albo przypisać mu inną funkcję (w zależności od trybu pracy aparatu).Michu napisał/a:Mam dylemat z nim związany: wymieniać podręcznego GX1 na GX7 czy właśnie na LX100. Z poważnych minusów: zmiana ogniskowych manipulatorem przy spuście - szkoda, że nie pierścieniem na obiektywie.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
nuiert napisał/a:Według mnie, Pentaxy są dość poręczne, ten Panas niby mniejszy tylko co z tego,
nuiert napisał/a:po co komuś taka pstrykajka ?
nuiert napisał/a:to ma tylko cyfrowy podgląd, czyli przetworzony przez aparat
nuiert napisał/a:poza tym przez śmiesznie małą odległość obiektywu od matrycy obraz jest mocno modyfikowany cyfrowy
nuiert napisał/a:dla mnie fotografowanie takim sprzętem to nie fotografia tylko jej symulacja
Jeden aparat 2017
kojut napisał/a:Zaskoczę Cię- większość moich aparatów nie ma w ogóle żadnego podglądu.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
kojut napisał/a:nuiert napisał/a:Według mnie, Pentaxy są dość poręczne, ten Panas niby mniejszy tylko co z tego,
Właśnie o wielkość i możliwości z tym związane się rozchodzi. Ostatnio najczęściej wybieram e-pm1 z 14-42 lub zx-50 z da35/2.4 właśnie ze względu na wielkość.
nuiert napisał/a:po co komuś taka pstrykajka ?
Do robienia zdjęć?
nuiert napisał/a:to ma tylko cyfrowy podgląd, czyli przetworzony przez aparat
Zaskoczę Cię- większość moich aparatów nie ma w ogóle żadnego podglądu. W robieniu zdjęć mi to nie przeszkadza.
nuiert napisał/a:poza tym przez śmiesznie małą odległość obiektywu od matrycy obraz jest mocno modyfikowany cyfrowy
Co przez to rozumiesz? Raw-y też?
nuiert napisał/a:dla mnie fotografowanie takim sprzętem to nie fotografia tylko jej symulacja
Co za brednie! A co powiesz o fotografii otworkowej? To też symulacja? Albo wielkoformatowej? Bo z Twojej wypowiedzi wynika, że bez luszczanki zdjęć się nie da robić
PS
http://stopklatka.pl/wiad...nge-kino-letnie to nie odosobniony przypadek- możesz się pochwalić czymś podobnym, co osiągnąłeś swoim prawdziwym aparatem a nie jakimś pstrykadełkiem?
plwk napisał/a:W jaki sposób kadrujesz? Przedmówcy chodziło zapewne o wizjer.
nuiert napisał/a:sam nie rozumiesz, fotografia otworkowa daje coś w zamian, w postaci bardzo ciekawej i atrakcyjnej dla wielu plastyki
nuiert napisał/a:na pewno względem każdego Panasonica o wiele lepszej
nuiert napisał/a:i jeszcze kolejny przykład smartphonowego badziewia, naprawdę bardzo dziękuję
Jeden aparat 2017
Jeden aparat 2017
Michu napisał/a:To bardzo niedobrze. Upadł mi podstawowy argument przeciwko temu aparatu... Teraz będę musiał szukać innych wad...
D300, 35/1.8, S 18-50/2.8, Di-700
Artooro napisał/a:Cena też trochę mała nie jest ale za filmy 4K póki co się płaci a potrzebne to jak d...ie gwizdek.
kojut napisał/a:Umowna ostrość od brzego do brzegu, gigantyczna winieta i brak dystorsji to ta magiczna plastyka?
kojut napisał/a:Na jakiej wystawie fotografii można zobaczyć Twoje zdjęcia robione
nuiert napisał/a:nie widziałeś dobrego otworka jak mniemam
nuiert napisał/a:akurat teraz nie można, ale jak będzie można to Cię zawiadomię
Jeden aparat 2017
Jeden aparat 2017
Jeden aparat 2017