zuiko napisał/a:Mam problem z wyczuciem spustu migawki w MX-ie. Opiszę to obrazowo: przy lekkim wciśnięciu -nie dzieje się nic, dociskam odrobinkę mocniej - po czym nagle, mało przewidywalnie aparat wyzwala migawkę..
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
zuiko napisał/a:Gratuluję również świetnych zdjęć na onephoto.net.
zuiko napisał/a:Ja również bawię się trochę w streetfoto, akurat tam używam innych sprzętów: hi-matic 7sII, olympus xa, minox gt, ale jakby spust w MX-ie dało radę trochę poprawić, to ze względu na wymiary możnaby i Pentaxem:-)
zuiko napisał/a:to ze względu na wymiary możnaby i Pentaxem:-)
Cambo
a ja z czarnym w brazowej skorcemilo napisał/a:Tref lata po miescie z czarnym, poobdzieranym MX'em.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:teraz, gdy zrozumialem jak naprawde się korzysta manualnego ustawiania ekspozycji.
dzerry napisał/a:gdy zrozumialem jak naprawde się korzysta manualnego ustawiania ekspozycji.
Cambo
alkos napisał/a:A ja w koncu zrozumialem, ze nie ma jak AF i wszystko na auto ...
pozdrawiam,
dzerrry
Nie wiem, czy bym potrafil to wytlumaczyc - to jest mieszanka doswiadczenia, pracy na cz-b negatywach, znajomosci materialu i zdolnosci do przewidzenia efektu. Niestety okazalo sie, ze na slajdach juz nie jestem taki kozakmilo napisał/a:Co przez to rozumiesz?
Wez mnie nie denerwuj. Ja zanabylem Hi-Matic F i nigdy do mnie dotarl, bo jak znam zycie, debil z Kanady nie potrail dobrze przepisac adresu.CytatDlatego na ulicę wolę czarnego Hi-Matica 7sII:-)
Ja zawsze mialem wrazenie, ze Olympus i Pentax to takie bratnie marki, cos jak Lechia i Wislazuiko napisał/a:Na początek, wybaczcie niepolityczny nick:-)
pozdrawiam,
dzerrry
o przepraszam, mój nie jest poobdzierany! Widać, że się go używa, ale żeby od razu poobdzierany?CytatTref lata po miescie z czarnym, poobdzieranym MX'em.
oj, czasem tak jest, ale ja to wliczam w cenę takiego ulicznego focenia jako gratis. Hiperfokalnej też nie używam.dzerry napisał/a:fakt, ze manualne ostrzenie zabilo mi pare kadrow
ciągle czekam na mitica i nie wiem co to znaczy jego cicha migawka, ale migawka MXa nie jest wcale taka głośna [skoro często ludzie się z 70cm nie zdążą zorientować, że wyzwoliłem, to chyba jest ok?]zuiko napisał/a:Mój MX srebrny, no i jednak migawka głośna.
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
dzerry napisał/a:Wez mnie nie denerwuj. Ja zanabylem Hi-Matic F i nigdy do mnie dotarl, bo jak znam zycie, debil z Kanady nie potrail dobrze przepisac adresu.![]()
tref napisał/a:ciągle czekam na mitica i nie wiem co to znaczy jego cicha migawka, ale migawka MXa nie jest wcale taka głośna [skoro często ludzie się z 70cm nie zdążą zorientować, że wyzwoliłem, to chyba jest ok?
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
Niestety to nie ja, tylko inny aktywny uzytkownik forum i o dziwo rowniez ni widu ni slychu od miesiaca. Fatum? Ja wlasnie kupilem czarnego HM E, mam nadzieje, ze ten dotrzesylwiusz napisał/a:Hehe, ale widzialem, ze juz nowego HM F nabyles![]()
sylwiusz napisał/a:P.S. I moglbys raz na miesiac odpowiedziec na PW![]()
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Niestety to nie ja, tylko inny aktywny uzytkownik forum i o dziwo rowniez ni widu ni slychu od miesiaca. Fatum? Ja wlasnie kupilem czarnego HM E, mam nadzieje, ze ten dotrze![]()
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F