Waidodayo!
hungry.ant
Waidodayo!
hungry.ant
ZbyszekB napisał/a:Po co zakładasz drugi wątek? Jeden nie wystarczy?
Waidodayo!
hungry.ant
Waidodayo!
hungry.ant
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
Waidodayo!
hungry.ant
A na kiedy potrzebujesz? Istnieje taka możliwość żeby jutro się spotkać. Ja wezmę swój sprzęt i zrobimy testy krzyżowe. Co Ty na to?Mertz napisał/a:Potrzebuję już chociażby HSS'a,
ZbyszekB napisał/a:A na kiedy potrzebujesz? Istnieje taka możliwość żeby jutro się spotkać. Ja wezmę swój sprzęt i zrobimy testy krzyżowe. Co Ty na to?Mertz napisał/a:Potrzebuję już chociażby HSS'a,
Waidodayo!
hungry.ant
Mertz napisał/a:serwis czego, bo i lampa, i korpus nie zachowują się standardowo?
Mertz napisał/a:jak wyłączę korpus i ustawię M, to mi wtedy lampa w M działa - chyba, że nacisnę przycisk "mode" - wtedy wraca do P-TTL i już nie chce inaczej.
Też tak macie?
Mertz napisał/a:czy lampę P-TTL, umieszczoną w sankach korpusu P-TTl, można ustawić w manuala?
Mertz napisał/a:Czy można wymusić na korpusie, żeby pracował z lampą TYLKO z maksymalnie krótkim czasem - 1/180 - ale zachowując jakąkolwiek automatykę?
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
bakulik napisał/a:U mnie jest tak samo (K-3II i AF540FGZ), więc chyba jednak standardowo
bakulik napisał/a:Hmm… Może w trybie Tv?
Waidodayo!
hungry.ant
Mertz napisał/a:Znaczy jak? - też nie masz HSS'a?
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
bakulik napisał/a:Pocieszę Cię (może), że K-5II w trybie TAv w tych samych warunkach zawsze ustawia najwyższe możliwe ISO
Waidodayo!
hungry.ant
Mertz napisał/a:...znaczy że jak? - że ten mityczny HSS to kit, o kant d... potłuc tylko???
Ej, Załoga - posprawdzajcie Wasze puchy i lampy - no przecież to nie tak ma działać?!
Mertz napisał/a:jakimś Cactus V6
Mertz napisał/a:Czy ktoś z Szanownych mógłby mi powiedzieć, jak mam ustawić puszkę (gdzie i co przeklikać), żeby tytułowa konfiguracja zadziała? Oczywiście urządzenia są już sparowane, ale nie umiem ustawić tak, żeby po podniesieniu wbudowanej lampy aparat pozwalał na ustawienie czasu krótszego niż 1/180.
CytatNote that HSS can be used in combination with wireless P-TTL, but not when using the camera's on-board flash as the controller
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
bakulik napisał/a:I od razu drugie pytanie – czy w praktyce fotografuje się w ten sposób (po ciemku w HSS)?
Waidodayo!
hungry.ant