pepe  Dołączył: 27 Maj 2007
[pyt]Samsung GX-10 - aku - jaki zamiennik
Witam
Jakie zamienniki aku polecacie do Samsunga GX-10
dzieki za informacje
pozdrawiam

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Temat wałkowany parę razy.
Tu znajdziesz odpowiedź http://pentax.org.pl/view...ighlight=#84742

Troll  Dołączył: 07 Maj 2006
szukaj hanela, ja go uzywam i dobrze się sprawdza, to firma OK

tom  Dołączył: 07 Maj 2007
czy te henel-e to czasem nie sa 'przeplacone'?
czy sa jakies dobre zamieniki do max 50zl ?

Troll  Dołączył: 07 Maj 2006
nie znam, jak bym znał to sam bym kupił, te pracują długo i nie ma z nimi problemu

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Tanie zamienniki to loteria i wygrana wcale nie jest gwarantowana ;-) Lepiej wydac ta 100 i mieć spokój. Przy okazji kupując "chińszczyznę" nigdy nie wiesz czy naprzykład nie wyleje i nie uszkodzi aparatu. te 50 zł różnicy to nie majątek w porównaniu do ceny aparatu.

niziolek  Dołączył: 19 Cze 2007
Pasują minoltowskie NP-400

MarcinG  Dołączył: 03 Lip 2007
Też jestem zainteresowany tym tematem. Znalazłem w www. fotozakupy.pl akumulator Albinar (Minolta NP-400) 7.4V/1400mAh za 99 zł z 2-letnią gwarancją. Cena i gwarancja sugerują, że nie jest to jakiś zwykły chiński badziew. Miał ktoś jakieś doświadczenia z tym akumulatorem?

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
MarcinG napisał/a:
Znalazłem w www. fotozakupy.pl akumulator Albinar (Minolta NP-400) 7.4V/1400mAh za 99 zł z 2-letnią gwarancją
To chyba lepiej kupić Hahnela. Jest w tej samej cenie, albo tańszy. Przynajmniej firma znana.

niziolek  Dołączył: 19 Cze 2007
Ja zakupiłem akumulator NP-400 (minoltowski) produkcji chińskiej o pojemności 1800 mAh za 10 funtów i jak za tak niską cenę i niewielką różnicę w pojemności - wydajność jest podobna ze standardowym PENTAX-em o pojemności 1620 mAh. No ale użytkuję dopiero 2 m-ce, zobaczymy jak będzie dalej. W sumie to mam GRIP-a i korzystam z obu akumulatorków, więc nie jest mi potrzebny idealny akumulator. Cena odgrywa tutaj dla mnie kluczową rolę, bo oryginalny pentax kosztuje 4-5 razy drożej, a przecież jakiejś rewolucyjnej technologi kosmicznej tam nie ma :mrgreen:

Skocz do: