Na stronie Humble Bundle trwa właśnie promocja na zestaw z kilkoma produktami firmy Corel i nie tylko. Niestety czasu na decyzję nie jest wiele bo akcja trwa jeszcze tylko jeden dzień. W cenie około 31,7euro czyli jakieś 150zł pakiet zawiera:
Corel PaintShop PRO 2022 (aktualnie w sprzedaży jest już nowsza wersja 2023 za około 350zł),
Corel Painter 2022 (raczej wysoko oceniana aplikacja do malowania, z wieloma dodatkami w postaci pędzli i papierów),
Corel AfterShot PRO 3 (ta wywoływarka RAW-ów była już dostępna (bez PRO) za darmo w jakichś akcjach),
Corel VideoStudio PRO 2022 - aplikacja do montażu video.
do tego:
WinZip - roczna licencja, nie wiem czy przydatne wobec dostępności np. bezpłatnego 7Zip
MindManager Essentials - budowanie map myśli, nie znam tej aplikacji, również licencja roczna.
Jest jeszcze dzień, żeby ściągnąć sobie wersję trial i spróbować przed zakupem czy komuś pasuje PaintShop PRO, czy jest w stanie zastąpić Photoshopa czy to tylko marketing producenta i czy jest lepszy od darmowego GIMP-a na tyle żeby go kupić rzeczywiście w tym pakiecie. Jeśli komuś przyda się jeszcze któryś z tych programów to cena jest już zdecydowanie korzystna.
Nie znalazłem tematu o tym programie, a nie nadaje się do tematu "Darmowy soft...", więc tworzę nowy wątek. Może są tu użytkownicy tego programu (widziałem stare komentarze o wersjach X1/X2), którzy podzielą się swoimi wrażeniami z użytkowania i obróbki zdjęć w PaintShop-ie co pomoże innym podjąć ewentualną decyzję o zakupie?
Link do akcji:
Corel Painter, PaintShop, VideoStudio, AfterShot - bundle software