yourNIGHTMARE  Dołączył: 12 Maj 2007
Ktos zna niemiecki ??
Witam
Mam maly problem z przetlumaczeniem sobie opisu aukcji. Jezeli bylby ktos tak mily i przetlumaczyl mi ten opis ?
LINK

Z gory dziekuje

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Tłumaczenie jest +/-

Nie działa automatyka, ale migawkę wyzwala na ustawionym czasie, tak więc należy traktować jako uszkodzony.

Oryginalny pokrowiec, filtr poaryzacyjny (Blacks) i UV jest również do niego.

Obiektyw standardowy 1.7/50 bez zarzutu, zadnych uszkodzeń i grzyba, przysłona sie zamyka.

Normalne ślady użytkowania na obudowie aparatu.

----------------
Tłumaczenie tymczasowe, żebyś zobaczył, co to jest, bo z niemieckim to ja miałem kontakt równo 30 lat temu :-/

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Niestety nie chce fotografować w trybie automatycznym, zawsze wyzwala tylko migawkę z określonym czasem, tak więc oferuję mojego pentaxa ME Super jako uszkodzony.
Dodaję oryginalną torbę czarny filtr polaryzacyjny i UV.
Obiektyw 1.7 50 jest bez zarzutu, żadnych rys, grzybów, przysłona przymyka.
Na aparacie normalne ślady użytkowania

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
piotr_luk, prawie byłem dość blisko ;-)

Dzieki serdeczne ;-) teraz wiem dlaczego taki tani choc dla samego szkla warto kupic razem z przesylka wyjdzie 120zl :mrgreen:

zorzyk napisał/a:
prawie byłem dość blisko
dlaczego prawie, bardzo dobrze (3-)
yourNIGHTMARE napisał/a:
razem z przesylka wyjdzie 120zl :mrgreen:
nie byłbym aż takim optymistą, frycki mają zwyczaj licytować w ostatnich minutach, a tu jeszcze ponad godzina. To cała wieczność. Chyba, że ich odstraszy uszkodzenie, czego ci życzę (o ile chcesz go kupić)

No caly czas sie zastanawiam, bo nie wiem co z tym uszkodzeniem korpusu czy ktos kiedys mial taka usterke i ja naprawial? Moze nie bedzie to duzy koszt a zestaw mialbym fajny ;-)

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
yourNIGHTMARE, za godzine to ta cena moze jeszcze podskoczyc kilkukrotnie, szczegolnie ze sa zainteresowani. ale zycze jak najlepiej.

W sumie bez trybu AUTO da sie zyc wiec cena est dosc atrakcyjna, a moze i naprawa nie bedzie kosztowna tylko, ze trzeba bedzie gdzies to wyslac no nic sprobuje policytowac moze za jakies niewielkie pieniadze da sie to wyrwac ;-)

yourNIGHTMARE, gratuluję zakupu

gawcio  Dołączył: 02 Mar 2007
yourNIGHTMARE,
witaj,
żaden problem z tłumaczeniem. Ale oferta jest już "beendet", co się przekłada na zakończona.
Pozdro
Gawcio

piotr_luk napisał/a:
yourNIGHTMARE, gratuluję zakupu

Dzieki, jednak sie udalo ;-) Za 30 euro to nawet sam obiektyw sie oplaca, a dodatkowo mam filtry etui na SE Super no i uszkodzoney korpus wiec mysle, ze bylo warto.

yourNIGHTMARE napisał/a:
wiec mysle, ze bylo warto.
jasne, że tak

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Podłączę swoją prośbę pod ten wątek. Znalazłem na niemieckim ebayu zapięcie rowerowe i sprytny miejski bagażnik w jednym. Co ciekawe - cena jest w przeliczeniu około 100zł niższa niż w jakimkolwiek sklepie w Polsce. Nie znam wystarczająco niemieckiego i nie wiem czy nie kryje się tam w opisie jakiś haczyk. Będę wdzięczny za rzucenie okiem i rozwianie wątpliwości :-) .

PrOmYk  Dołączył: 25 Lut 2008
piotrecius, stan przedmiotu: nowy, wysyłka DPD 12,9 Euro (cena pozostaje bez zmian przy zakupie wielu artykułów o łącznej wadze do 31,5 kg), 14 dni na zwrot towaru bez podania przyczyn (czyli nie musi być wadliwy, nie wiem tylko, od kiedy zaczyna się liczyć ten czas). Po wygraniu aukcji w ciągu 2h dostaniesz e-maila z dalszymi instrukcjami, być może może on zostać zakwalifikowany przez twojego klienta poczty jako spam, więc polecają, żebyś sprawdził i tam.

Z grubsza wszystko co ważniejsze, haków nie widzę... Sprzedający ma normalny sklep w Niemczech i ponad 16.000 pozytywnych komentarzy, więc ja bym brał :)

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
PrOmYk, dzięki serdeczne za pomoc :-B :mrgreen:

Skocz do: