kaszalot  Dołączył: 26 Lis 2006
instrukcja do lampy Sigma EF-500 DG ST
Poszukuję instrukcji po polsku do lampy (jak w temacie). Mój dostawca niestety się nie popisał

klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
kaszalot napisał/a:
Mój dostawca niestety się nie popisał

sek w tym ze instrukcja do tej lampy to 2-3 zdania tresci, nie straciles wiec wiele;]. w tym co dostalem z bh do sigmy ST wiecej zajmuje opis jak poprawnie wlozyc baterie niz sposob uzycia. tylko wyjasnienie oznaczen p-ttl/ttl, Mh, Ml, parametry techniczne i koniec. i to w nastu jezykach.
ps. do wszystkiego dojdziesz, to prosta lampa
pozdrawiam
kp

Maxi 7  Dołączył: 07 Mar 2007
kaszalot mam pytanko, lampa którą posiadasz ma wyświetlacz LCD tak jak jest to w sigmie w wersji SUPER? :shock:

klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
Maxi 7 napisał/a:
lampa którą posiadasz ma wyświetlacz LCD tak jak jest to w sigmie w wersji SUPER?

Sigma EF-500 DG ST nie ma wyswietlacza
kp

kaszalot  Dołączył: 26 Lis 2006
Ja mam w lampie tylko ttl (bez p-ttl), Mh i Ml - nasuwają mi się dwa pytania: co oznaczają dwa ostatnie znaki i dlaczego nie ma p-ttl. Choć przyznam, iż zdjęcia z kasetką robi extra

siwyyy77  Dołączył: 23 Lip 2007
kaszalot napisał/a:
Ja mam w lampie tylko ttl (bez p-ttl), Mh i Ml - nasuwają mi się dwa pytania: co oznaczają dwa ostatnie znaki i dlaczego nie ma p-ttl. Choć przyznam, iż zdjęcia z kasetką robi extra

Nad przełącznikiem, masz tylko napis TTL, ale pod spodem przy nazwie lampy masz już zapewne PTTL ;-)
Mh -pełna moc lampy (łampa błyska z max mocą, stając się zupełnie manualną musisz sterować przesłoną, i wart. ISO by uzyskać błysk na odpowiednią odległość)
Ml- 1/16 moc lampy ( jak w prtzypadku Mh tylko masz zdecydowanie "słabszą lampe" ;-) )

Na szybko 7 fotek instrukcji, bez strony tytułowej ;-)
http://rapidshare.com/fil...gma_ST.rar.html

Skocz do: