H.M.  Dołączył: 25 Kwi 2006
HP DeskJet 1220C Professional Series (A3+/A4)
Ktoś z Was posiada? używa?
HP DeskJet 1220C Professional Series (A3+/A4)?
Mogli byście sie podzielić jakimiś opiniami, spostrzeżeniami na jej temat?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Mam taką w pracy, co chciałbyś wiedzieć?

głównie jakość fotografii na A3 i A4, na ile wystarczają tonery, i ogólne wrażenia z pracy...

teraz używam Canona IP5000, jak będzie się miała jakośś wydruku w A4 tych drukarek? Macie może takie porównanie?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Fotografii nie drukowałem, wyłącznie rysunki z AutoCAD-a i jakieś tabelki z Excela tak, że trudno mi cokolwiek odpowiedzieć. Generalnie sie muli, generuje informacje o niepowodzeniu wydruku po czym drukuje poprawnie itp. Gdybym miał kupić do domu pewnie szukałbym czegoś lepszego. Oprócz tego CMY jest w jednym katridżu tak, że do zdjęć to chyba nie najlepszy pomysł.

HP 1220c dostałem z demobilu, pratycznie nówke. Myślałem, że w takim razie sprzedam Canona ip5ooo. No, ale chyba nic z tego (szczególnie, że Canon jest rewelacyjny...) Zostawie go sobie więc do zdjęć, a HP do A3.

klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
H.M. napisał/a:
głównie jakość fotografii na A3 i A4, na ile wystarczają tonery, i ogólne wrażenia z pracy...

w poprzedniej pracy taka mialem, dobra wlasnie do 2/3D z cadow/inventorow itp ale przy fotografii to a) nieekonomiczne b) w porownaniu z niezbyt juz nowa ip4000 bardzo slabo - porownywalem na papierze dodanym do nowej ip4000 oraz papierze foto agfy z duzej rolki (robilismy projekt maszyny ktora ciela i skladala 'toto' wiec troche na testy mialem;]>
po zeszlorocznym foto-video na lodzkim expo zaden z hp sprzetow drukujacych w wersji domowej/biurowej nie zachwycil mnie jesli chodzi o fotki - widzialem sporo wydrukow z naprawde juz leciwych epsonow i no coz, do biura hp ok, ale do fotek cos innego
pozdrawiam
kp

Skocz do: