spox73  Dołączył: 19 Mar 2007
  Pentax 43/1.9 :)
Musze się pochwalić - kupiłem właśnie ebayu za... 380$ z przesyłką do Polski. Jest jeszcze jeden do wzięcia. Cena bedzie też w takich okolicach. Chyba się opłacało? Ma ktoś? Proszę o opinie.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
spox73 napisał/a:
kupiłem właśnie ebayu za... 380$ z przesyłką do Polski
Bardzo fajna cena, bardzo.
spox73 napisał/a:
Ma ktoś
Mam
spox73 napisał/a:
Proszę o opinie.
Za krótko mam. Mogę powiedzieć tylko o wykonaniu szkła- bajka, jak to Limited.

Teraz robie wyprzedaż starych szkieł bo jak sie żona dowie....bedą bęcki :-D

Tymeq  Dołączył: 17 Sie 2007
A jak się przedstawiają kwestie celno-podatkowe?
Jest szansa zamknąć się w $450, czy nie bardzo? ;-)

Leci jako gift na Boże Narodzenie :) Nie sadze zeby celnicy sie przyczepili. Juz raz z Australii tak mi słali 16-45 i spoko.

gator  Dołączył: 24 Kwi 2007
jezeli jest gift i wartosc do ubezpieczenia na paczce, to mozesz miec jeszcze maly gift od celnikow. Jezeli tylko gift bez ubezpieczenia to nie powinno byc klopotu.

Jest ryzyko jest zabawa:)

chivay  Dołączył: 29 Sie 2007
gator napisał/a:
jezeli jest gift i wartosc do ubezpieczenia na paczce, to mozesz miec jeszcze maly gift od celnikow. Jezeli tylko gift bez ubezpieczenia to nie powinno byc klopotu.

Rzeczywiście, nieubezpieczonych przesyłek celnicy raczej nie ruszają.
Gorzej za to jest z nerwami :) Do mnie przez 6 tygodni płynął K10D + 77 Ltd + 31 Ltd + kit 18-55 + grip + AF540FGZ. Całość w przeliczeniu na PLN jakieś 7 tys. zł, paczka oczywiście nieubezpieczona. Zanim dotarła do Polski to przybyło mi sporo siwych włosów ;) Na szczęście wszystko dopłynęło w całości a nie w częściach :) Jedynie w lampie zablokował się zoom po dwóch tygodniach ale to raczej nie efekt długiej morskiej podróży a przypadłość sporej części lamp "Made in China".

No i jest:) Celnicy położyli łape:( Ale myśle, że i tak się opłacało. Wyszło mi ze wszystki 1270 zł. Szkło jest doskonałe. Piękny bokeh, wykonanie perefekcyjne, ostry jak żyleta. Zrobiłem sobie doskonały prezent pod choinke. Polecam

Dancer  Dołączył: 04 Wrz 2006
To ja Cię pocieszę ; -) mam tak samo jak Ty

kupiłem na eBayu czarnego 43mm ;-) jak nówka ;-) dowalili cło ;-)
obiektyw będzie jutro u mnie w domku ;-) jutro powinien być już u mnie K10D !!!!!!!!!

Skocz do: