djack napisał/a:czy między LCD a plazmą jest jakaś istotna różnica przemawiająca na korzyść jednego z nich?
mygosia napisał/a:
Nie wiem jak z jakościa obrazu, przyjemnością oglądania, bo nigdy nie porównywałam. Ale w plazmach niepokące jest zużycie prądu - koszmarnie wysokie.
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
D300, N 24-70/2.8, N 105/2.8, SB 800...gdzieś tam dalej Sony..
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
Tok'Ra napisał/a:Mygosia slusznie prawi - kiedys marketing wmawial, ze to to ciagnie mniej pradu - guzik prawda - potrafi ssac nawet ponad 250W. W calym mieszkaniu gasisz swiatla i ogladasz TV - moze wtedy rachunek z elektrowni nie doprowadzi do zawalu
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
Pewnie któreś działo albo wzmacniacz padł/rozregulował się. To jest do zrobienia w 10 minut, wystarczy balans bieli ustawić.djack napisał/a:pojawiła się różowa dominanta w kolorach - przy okazji, może ktoś wie co sie stało?
Z tym różnie bywa. Są do kupienia po atrakcyjnych cenach, ale nowych, zwłaszcza dużych już się nie produkuje (chociaż może są wyjątki )Tok'Ra napisał/a:Telewizory kineskopowe nadal sa do kupienia bez problemu i za mniejsze pieniadze
To jest chyba najlepsze podsumowanie.cytrus napisał/a:radzę się kierować rodzajem obrazu jaki lubisz
To chyba było dawno, albo prowadzący się kiepsko orientował w rzeczywistości. Miałem na co dzień możliwość porównania tych najtańszych z najdroższymi, i PixelPlus2 (taki przykład, inne systemy też są) zdecydowanie daje poprawę - nie miał by żadnego problemu z odróżnieniem tych modeli i stwierdzeniem który jest lepszy. Do tego dochodzą jeszcze inne funkcje, nie związane bezpośrednio z obrazem za które się płaci. Czy to się opłaca to kwestia osobista oczywiście.dagio napisał/a:nie oferuje nic więcej, od kilkukrotnie tańszego,m poza jakimiś nieziemsko destrukcyjnymi algorytmami odszumiania itp.. do pomyślenia
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
(...)
http://fanmario.flog.pl
Gwiazdor napisał/a:To chyba było dawno, albo prowadzący się kiepsko orientował w rzeczywistości...
dagio przed chwilą napisał/a:zauważ że ja mówię o tym, że telewizja się przez te lata nie zmieniła, nie odbiorniki
Trochę inaczej to odebrałem.dagio wcześniej napisał/a:odbiorknik, który nie oferuje nic więcej
Gwiazdor napisał/a:Trochę inaczej to odebrałem.
To ja dopisze:Pietras napisał/a:...daruje sobie ten opis bo to wyglądało by jak jakiś dramat i to bez miłego zakończenia
No zwłaszcza jak matryca padnie. W innych wypadkach koszty serwisu nie zależą mocno od tego czy to plazma czy LCD czy kineskop. Nie wiem gdzie pracujesz, ale z tąniezawodnością to mógłbyś się zawieść. Tak samo usterkowe jak inne technologie, bo elektronika jest taka sama, a ona najczęściej pada.Pietras napisał/a:tani w naprawie
"Powinniśmy szanować poglądy religijne naszych bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia, do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, ze jego żona jest piękną kobietą , a dzieci są bardzo mądre" H.L.Mencken
Gwiazdor napisał/a:djack napisał/a:
pojawiła się różowa dominanta w kolorach - przy okazji, może ktoś wie co sie stało?
Pewnie któreś działo albo wzmacniacz padł/rozregulował się. To jest do zrobienia w 10 minut, wystarczy balans bieli ustawić.
Pietras napisał/a:Co do zużycia soniacz CRT 24" którego miałem 190W szczytowa, LG LCD 24" 100W szczytowa Takie same ?
Pozdrawiam
Pietras napisał/a:
Co do zużycia soniacz CRT 24" którego miałem 190W szczytowa, LG LCD 24" 100W szczytowa Takie same ?
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, zatem
jeżeli nie ma rozwiązania to nie ma problemu.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel