andmo  Dołączył: 25 Paź 2007
K100D+AA+Zorzyk- starszy post z dnia dzisiejszego
dla wiadomosci Zorzyka - WSZYSTKIE AKUMULATORY - wskazuja jednakowe napięcie - czyli wszystkie są tak samo dobre albo złe. Zamknąć bo nie wiesz - To jest Twoja rada?
Na innym - bardziej przyjaznym forum dostałem taką odpowiedź - dla informacji innych -
"Owszem, tak
spotkałem takie zjawisko w w Olympusie. Konkretnie - nawet jak się udało go włączyć - nie zachowywal ustawień i po każdym włączeniu trzeba było przechodzić przez procedurę ustawiania wszystkich parametrów. Przyczyną jest - wadliwe działanie komparatora napięć zasilania - układ pomiarowy aparatu wykrywa akumulatory jako rozładowane - po prostu ich charakterystyka mu nie odpowiada. Lekarstwem okazało się ... zastosowanie akumulatorów innego producenta ( w moim przypadku - Sony ), zresztą o mniejszej pojemności. "
To jest Panie Zorzyk - próba pomocy - teraz może Pan zamknąć wątek - ja już tutaj się nie pokażę
Pozdrowienia

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jeśli mierzysz napięcie bez obciążenia to nic o tych akumulatorach nie wiesz. Istotne jest jakie będzie na nich napięcie po obciążeniu.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
andmo napisał/a:
To jest Panie Zorzyk - próba pomocy - teraz może Pan zamknąć wątek - ja już tutaj się nie
Ten temat juz był wałkowany wiele razy. Jak się jest leniwym, to nie dziwne, ze dostałeś lakoniczną odpowiedź.
andmo napisał/a:
ja już tutaj się nie pokażę
Jak dziecko.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
andmo napisał/a:
Na innym - bardziej przyjaznym forum
Cytat
Polska to wolny kraj, możesz bywać, gdzie ci się tylko podoba

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Powiem kolejny raz, że jeżeli temat jest powielany, to nowy powielający wątek będzie zamykany i kasowany.

Nalezy dopisywać kolejne posty w już istniejącym wątku.

Nie ma od tego odwrotu, bo bez takich działań, będziemy mieli dziennie kilka nowych postów:
- o problemach z akumulatorami
- jak czyścić matrycę
- jaki zoom dla początkującego/starego/młodego/zaawansowanego/niezaawansowanego/niedzielnego/sportowego/leniwego/pracowitego/silnego/bezsilnego/itd...."
- ewentualnie "jaka lustrzanka..."

Jeżeli kogoś nie stać na wpisanie w szukajce kilku słów i poszperanie przez chwilę w wiadomościach na Forum, to, przepraszam bardzo, jego sprawa.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
andmo napisał/a:

Foch? :roll:

A Zorzyk Ci tylko zasugerował, że ten problem był już przerabiany. Wystarczyło tylko wrzucić hasło w wyszukiwarkę - i miałbyś odpowiedź parę razy szybciej, niż na innym forum.
No ale skoro woli się być leniwym, zamiast używac własnego rozumu....

Ech... Ludzie, ludzie...

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
zorzyk napisał/a:
jeżeli temat jest powielany, to nowy powielający wątek będzie zamykany i kasowany.
może by to wrzucić na stronę główną?hmm

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Żaba napisał/a:
może by to wrzucić na stronę główną?hmm

Ja bym to dal zamiast tego bannera z Me Superem Beefa :-D

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Ja też bym CI to zamknął.
andmo napisał/a:
Na innym - bardziej przyjaznym forum
Współczuję kolegom z Olka, zwłaszcza w kontekście:
andmo napisał/a: