wkt napisał/a:wizyta u lekarza 50 zł, u trzech 150. Lekarz skieruje na badania. Koszt takich badań to następne 150 zł. NFZ raczej ich nie refunduje.(...)
I Feel like a solider, but I look like a thief.
wkt napisał/a:Na szczęście dzisiejsze antybiotyki bez problemu radzą sobie z tą chorobą.
wkt napisał/a:Do lekarza to samo.
Też dzisiaj idę do lekarza. Na szczęście żadnych potów, gorączki ani bólów specjalnych nie zauważyłem, mimo że miejsce ugryzienia jest wyraźnie zaczerwienione i wypukłe.dan napisał/a:Update:
Rano obudzilem sie z bolem barkow, okolo poludnia doszedl bol karku, pozniej lamanie w kosciach, bole stawow. Teraz ledwo siedze. Temp. 37,4.
Zarty sie skonczyly, jutro z rana uderzam do lekaza Oby to byla tylko grypa...
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Niestety musisz sie pogodzić z faktem dokonanym czyli widokiem kleszcza na skórze twojej pupilki. Będziesz musiał nabrać wprawy w pozbywaniu się ich, albo wydawać majątek na wizyty u weterymarza. Mój pies już się dawno nauczył jakie pozy przyjmować w czasie przeszukiwania sierści (łącznie z ogonem, bo dwa razy znalazłem mu tam kleszcza i to na samym czubku).zaroowka napisał/a:co zrobić z kleszczem u zwierzaka... Dokładniej u 9 tygodniowej suczki golden retriever'a
wkt napisał/a:wszedł w gniazdo kleszczy
wkt napisał/a:wbił mu się w tyłek ale w takim miejscu, że nie było szansy go wyciągnąć ... Przecież to straszny wstyd.
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II