A już się martwiłem, że chcesz posłem, albo senatorem zostać. Chociaż hasło "Opiszon na prezydenta !" brzmi nieźle.opiszon napisał/a:mam nadzieję stać się czymś pomiędzy Kombatantem Czerwca 1956 a Honorowym Obywatelem Poznania
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
ZTMarQ napisał/a:co eMPeKa wymyśli.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Nie byłbym tego taki pewny. Zarządy komunikacji miejskiej w różnych miastach dość często po wprowadzeniu karty elektronicznej wprowadzają obowiązek zarejestrowania przejazdu w kasowniku także dla osób zwolnionych z opłat. Kartę dostaniesz za darmo, nie będziesz musiał płacić za przejazdy ale aby nie jechać "na gapę" musisz ten darmowy bilet "odbić" w kasowniku. Dotyczy to wszystkich, nawet emerytów.opiszon napisał/a:całe szczęście, jak dobrze pójdzie, to od przyszłego roku nie będę musiał płacić za komunikację miejską, to mnie ten temat będzie średnio interesował
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
tu bym się akurat spierał, bo jak czymś można płacić to jest dla mnie to kartą płatniczą...opiszon napisał/a:to nie jest zbliżeniowa karta płatnicza,
potwierdzam - na mojej też toto jest - czyli pewnie na tej samej zasadzie działa "kasowanie" - jestem ciekawy czy system będzie bezpieczny jak (podobno) transakcje zbliżenioweopiszon napisał/a:przepraszam - na mojej karcie jest napis PayPass - z tyłu, ale nie ma loga "nadajnika wifi"
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
Z tego co się dowiedziałem to kasowniki będą obsługiwać tylko nowe karty a stare mają być do wymiany. Oczywiście to jest informacja nieoficjalna (przynajmniej ja ją nieoficjalnie uzyskałem) więc trzeba by to potwierdzić w MPK.arQ napisał/a:ZbyszekB, a takie pytanie techniczne, mam od jakiegoś czasu już PEKE ale w wersji bez ikonki zbliżeniówki MC... Czy taka karta będzie honorowana przez nowoczesne kasowniki czy będzie trzeba wymieniać na nowe i lepsze ? (i ciekawe czy bezpłatnie to zrobią)
ZbyszekB napisał/a:arządy komunikacji miejskiej w różnych miastach dość często po wprowadzeniu karty elektronicznej wprowadzają obowiązek zarejestrowania przejazdu w kasowniku także dla osób zwolnionych z opłat. Kartę dostaniesz za darmo, nie będziesz musiał płacić za przejazdy ale aby nie jechać "na gapę" musisz ten darmowy bilet "odbić" w kasowniku. Dotyczy to wszystkich, nawet emerytów.
NAFO expansion is non-negotiable