A już się martwiłem, że chcesz posłem, albo senatorem zostać.opiszon napisał/a:mam nadzieję stać się czymś pomiędzy Kombatantem Czerwca 1956 a Honorowym Obywatelem Poznania
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
ZTMarQ napisał/a:co eMPeKa wymyśli.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Nie byłbym tego taki pewny.opiszon napisał/a:całe szczęście, jak dobrze pójdzie, to od przyszłego roku nie będę musiał płacić za komunikację miejską, to mnie ten temat będzie średnio interesował![]()
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
tu bym się akurat spierał, bo jak czymś można płacić to jest dla mnie to kartą płatniczą...opiszon napisał/a:to nie jest zbliżeniowa karta płatnicza,
potwierdzam - na mojej też toto jest - czyli pewnie na tej samej zasadzie działa "kasowanie" - jestem ciekawy czy system będzie bezpieczny jak (podobno) transakcje zbliżenioweopiszon napisał/a:przepraszam - na mojej karcie jest napis PayPass - z tyłu, ale nie ma loga "nadajnika wifi"
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
Z tego co się dowiedziałem to kasowniki będą obsługiwać tylko nowe karty a stare mają być do wymiany. Oczywiście to jest informacja nieoficjalna (przynajmniej ja ją nieoficjalnie uzyskałem) więc trzeba by to potwierdzić w MPK.arQ napisał/a:ZbyszekB, a takie pytanie techniczne, mam od jakiegoś czasu już PEKE ale w wersji bez ikonki zbliżeniówki MC... Czy taka karta będzie honorowana przez nowoczesne kasownikiczy będzie trzeba wymieniać na nowe i lepsze ? (i ciekawe czy bezpłatnie to zrobią)
ZbyszekB napisał/a:arządy komunikacji miejskiej w różnych miastach dość często po wprowadzeniu karty elektronicznej wprowadzają obowiązek zarejestrowania przejazdu w kasowniku także dla osób zwolnionych z opłat. Kartę dostaniesz za darmo, nie będziesz musiał płacić za przejazdy ale aby nie jechać "na gapę" musisz ten darmowy bilet "odbić" w kasowniku. Dotyczy to wszystkich, nawet emerytów.
NAFO expansion is non-negotiable