Jasiek Matacz napisał/a:O co chodzi z bezprzewodowym P-TTLem?
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Tym kręciołkiem pod naklejką? Ja próbowałem bez jakiś specjalnie udanych efektów.plwk napisał/a:2. AF540FGZ umożliwia kalibrację do body - ilu marudzących na P-TTL skalibrowało lampę?
pozdrawiam
Daniel
daniel.chojecki napisał/a:czy te lampy potrafią błyskać kilka razy mniej więcej tak szybko jak puszka potrafi otwierać migawkę?
Jasiek Matacz napisał/a:wątpię by jakakolwiek lampa dała radę się załadować od 0 do 100% w 1/7s-to chyba praktycznie niewykonalne. Chyba że na 1/x którejś siły błysku błysku(np. 1/6 czy 1/32)
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Jasiek Matacz napisał/a:największą bolączką Pentaxa po AFie z którym się uporano była zawsze współpraca z lampami-kiepsko mierzył siłę błysku podobno szczególnie jak złapał kawałek bieli. Czy takie rzeczy można naprawić lepszą konstrukcją lampy albo softem do niej czy wymagają zmiany P-TTLa na coś nowszego? Chodzi mi o to czy jest szansa by poprawili to w nowych lampach bez wymiany P-TTLa który jak widzimy został?
ZbyszekB napisał/a:A w sytuacji gdy nie wykorzystujemy pełnej mocy oznacza to praktycznie można "lecieć" serią z lampą błyskową.
pozdrawiam
Daniel