argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
vertiico napisał/a:
natomiast plecaki Lowepro mi sie b. podobaly, tylko cena 300zl i wiecej :roll:
Są także plecaki Apollo, wzorowane na Lowepro. Połowę tańsze. Poszukaj w Foto-necie.

przykładowy link

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
Z tanich nosidełek polecam taką torbę: LINK
Mam taką torbę od ponad roku i w tej cenie nie widzę nic lepszego. Mieści się do niej sprzet z podpisu bez Pentaxa ME. Torba nie ma kapturka przeciwdeszczowego, ale o sprzęt w komorze głównej można być spokojnym. Jedynie tylna i boczne kieszonki nie są zabezpieczone przed wodą... ale nigdy nie musiałem wylewać z nich wody, a trochę z tą torbą juz przeszedłem :).

Moim zdaniem lepiej kupić większą torbę... chociażby po to żeby zmieścić :-B :-) .

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Ja szukałem jak najmniejszej torby i znalazłem Lowepro Nova 1 .
Wchodzi mi w nią: K10D z dual kitem i osłonami, 2 obiektywy 50-tki, jakieś 4-5 pudełek z filtrami w fajnej kieszonce, z której nic nie wypada, ściereczka do czyszczenia optyki i jakieś szparagały, a w wierzchniej kieszeni jestem dodatkowo w stanie upchnąć ładowarkę z kablem!

Czyli zestaw dokładnie taki sam!

Ma pokrowiec All Weather i dożywotnią gwarancję, mocowanie do pasa lub na ramię.
Bardzo polecam.

I najlepsze, że kupiłem ją na wyprzedaży -40% w centrum Warszawy - za 100 PLN.

GrzehooFR  Dołączył: 08 Sie 2007
Ja uzywam czegos takiego http://cyber-shop.pl/prod...products_id=451
i poki co moge mowic same pozytywy o tej torbie. Miesci sie do niej kasetka z kitem, tamron 70-300, zestaw do czyszczenia, filtry, ladowarka itd. Ma pokrowiec przeciwdeszczowy, pas biodrowy, szeroki i miekko wyścielony pasek na szyje. Nic sie nie pruje, zamki dzialaja bez problemow i cena jest bardzo przystepna.
Pozdrawiam :-B

stillo  Dołączył: 05 Sie 2007
Lowepro Rezo 160 vs.170
Pytanie do wlascicieli Lowepro Rezo 160/170:

Czy wejdzie mi sie do 160 lub 170 zestaw:
- K100D z kitem,
- MZ-50 z kit 35-80,
- obiektyw Pentax SMC 100-300.

Nie chce za duza torbe, wolalbym 160, no nie mam mozliwosc sprawdzenia. Dzieki za rade.
PS: Sorry za bledy w polskim, jestem z drugiej strony Tatr ;-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Do Rezo 170 wejdzie na pewno.

stfn  Dołączył: 15 Lip 2007
A ja bym chciał poznać opinię o Lowepro Slingshot 100 lub 200. Naprawdę tak fajna jak ją opisują? Wejdzie do niej K100D + kit, 85mm plus stare 80 - 200 ? Po obejrzeniu zdjęć w necie myśl, że tak, ale będę wdzięczny za każdą informacje.

stfn napisał/a:
Wejdzie do niej K100D + kit..................
Moim zdaniem ciężko będzie. Dziwny rozkład kieszeni. Lepiej sprawdzić organoleptycznie.

jarekt  Dołączył: 22 Lip 2007
Jaką torbę zaproponujecie (na kasetkę) do noszenia podczas górskich wędrówek.
Chodzi o to, aby podczas marszu była przytroczona, ale jednocześnie zawsze "pod ręką" aby nie trzeba było wyciągać aparatu z plecaka. Oczywiście ochrona przed wiatrem, deszczem i lekkim uderzeniem o skałę to podstawa. W torbie ma być tylko podstawowy osprzęt - reszta w plecaku.
Macie jakieś sprawdzone patenty? Proszę o praktyczne rady.

raurfang  Dołączył: 26 Kwi 2007
stfn napisał/a:
A ja bym chciał poznać opinię o Lowepro Slingshot 100 lub 200. Naprawdę tak fajna jak ją opisują? Wejdzie do niej K100D + kit, 85mm plus stare 80 - 200 ? Po obejrzeniu zdjęć w necie myśl, że tak, ale będę wdzięczny za każdą informacje.

Do Slingshota 200 mieści się np. K10D z kitem, Helios 85/2, Jupiter 135/3.5, DFA100/2.8, FA50/1.4 i różne drobiazgi (filtry, zasilacz). Weszłoby zapewne jeszcze więcej.
Slingshot nieźle sprawdza się na krótkich wypadach rowerowych, zabieram go np. gdy jeżdżę na rowerowe masy krytyczne. Do łażenia po mieście wolę zwykłą torbę.

jarekt napisał/a:
Jaką torbę zaproponujecie (na kasetkę) do noszenia podczas górskich wędrówek.

Dołączam się do pytania. Myślałem o kupieniu małej kabury na aparat+obiektyw, i noszeniu jej jak plecak, tyle że z przodu (trzeba by dorobić szelki). Przy okazji mogłoby się sprawdzić na rowerze.

raurfang napisał/a:
Do Slingshota 200 mieści się np. K10D z kitem, Helios 85/2, Jupiter 135/3.5, DFA100/2.8, FA50/1.4 i różne drobiazgi
Wszystko pięknie, ale K10D z gripem nie wchodzi. Dla mnie to był wystarczający powód zrezygnowania ze Slingshota.

Wreszcie dotarł do mnie grip, więc sprawdziłem :-)
Do Slingshota 200 K10D z gripem wchodzi bez problemu, zapewne mówisz o Slingshot 100?

raurfang napisał/a:
Do Slingshota 200 K10D z gripem wchodzi bez problemu
A co poza tym ? Chodzi o dłuższe gabarytowo szkło, a nie np. 18-55 czy 50mm. Mnie K10D+grip z podpiętym Tamronem 90mm i dodatkowym szkłem 12-24 nie wszedł. Jest za "niski". Specjalnie wziąłem szkiełka, które chciałem w tym nosić i dupa blada :evil: .

Slingshot 200AW, w komorze głównej mieści: K10D+grip+DFA100/2.8, DA50-200, DA18-55, FA50/1.4, 360FGZ
W kieszonce z 50/1.4 zmieściłoby się jeszcze jedno szkło podobnych gabarytów.
Jak by było mało, w górnej komorze zmieści się jeszcze jakieś spore szkło.
12-24, mimo że dosyć szerokie, powinno wejść w boczną kieszonkę w głównej komorze.

Jutro wrzucę jakąś fotkę jak to wszystko wygląda.

raurfang napisał/a:
Slingshot 200AW, w komorze głównej mieści: K10D+grip+DFA100/2.8, DA50-200, DA18-55, FA50/1.4, 360FGZ
raurfang, Ale ja miałem w ręku tego Slingshota. Chodzi o to, że wyjęcie dodatkowego szkła wiąże się raczej ze zdjęciem torby z ramienia. Szkiełka są schowane . Za bardzo niebezpieczne dla mnie. Moze tobie to pasuje, mnie nie. Wolę zwykłą torbę lub plecak.

Mowa była tylko o tym, źe to wszystko się mieści, a nie o tym, źe wszystko da się wyjąć nie zdejmując plecaka :-) Mi też to nie pasuje, dlatego na miasto zabieram torbę.
Ale z torbą nie pojeżdżę rowerem.

raurfang napisał/a:
Mowa była tylko o tym, źe to wszystko się mieści, a nie o tym, źe wszystko da się wyjąć nie zdejmując plecaka :-)
A to w zupełności zgadzam się z tobą. Osobiście szukałem torby, którą można szybko przemieścić na brzuszek i wymienić szkło.

malyglod  Dołączył: 11 Lip 2007
raurfang napisał/a:

Ale z torbą nie pojeżdżę rowerem.

Pierwsze słyszę..

stillo  Dołączył: 05 Sie 2007
"Pytanie do wlascicieli Lowepro Rezo 160/170:

Czy wejdzie mi sie do 160 lub 170 zestaw:
- K100D z kitem,
- MZ-50 z kit 35-80,
- obiektyw Pentax SMC 100-300."

Kupilem w koncu Lowepro 170 i jest troche "cienko", dokladnie - ciasno ;-)
Mozna ulozyc K100D z 18-55, Pentax MZ-50 z kitem 35-80 i jescze tele 100-300 (bez puszki), ale kombinowalem dobrych 30 min. dopoki znalazlem 2 kompromisowe rozwiazania.

Kompromis - znaczi tak, oby sie oba aparaty daly wyjac bez problemow, no tele musi byc na dole w torbie i trzeba wyjac oba aparaty aby sie dostac k tele - gymnastykowanie.

Generalnie na ten zestaw sprzetu powinna byc torba wieksza o 3cm w 2 wymiarach.

briho  Dołączył: 28 Sie 2007
Ja kupiłem do swojej kasetki coś takiego. Torba dobrze wykonana, tylko przydałoby się, żeby była trochę szersza. Aparat z kitem jeszcze jakoś wchodzi, ale dodatkowy obiektyw będę musiał upychać. A tak przy okazji trochę lamerskie pytanie - czy jest jakiś polecany sposób na przechowywanie lustzanki w torbie, czy to bez różnicy? Tzn. mam go wkładać obiektywem do dołu, czy może bokiem? Proszę się tylko nie śmiać ;-)

Skocz do: