6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
szkło w połowie pełne
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
K100D+kit; Cosina MC 28-70/3,5-4,8; SMC A 50/2; SMC M 135/3,5
właśnie zapomniałem dodać że ten mój słabiutki statyw ma podobnie. W aparacie jest samowyzwalacz na 2s z wczesnym podnoszeniem lustra - czyli funkcja specjalnie przeznaczona do używania ze statywem jak się nie ma wężyka. Jednak czasami mogę u siebie zauważyć że te 2 sekundy to za mało by statyw się uspokoił.Kaisel napisał/a:chwieje się z góry na dół a przy ręcznym wyzwalaniu jest jeszcze gorzej
hamster napisał/a:Jednak czasami mogę u siebie zauważyć że te 2 sekundy to za mało by statyw się uspokoił
K100D+kit; Cosina MC 28-70/3,5-4,8; SMC A 50/2; SMC M 135/3,5
hamster napisał/a:jak mam coś polecić z ręką na sercu to sherpę200r mój nowy nabytek - najtańszy z profesjonalnych velbon (tak przynajmniej jest na str. cyfrowe.pl), mocny jak bunkier i wygodny. Nie ma tylko haka do podwieszania ciężarów.
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
matb napisał/a:Bilora
matb napisał/a:Jeszcze raz podkreślę: ja nie chcę tego kupować. Ja się pytam, czy np. w góry, albo na wieczorna zdjęcia do miasta jest sens to zabierać, czy sobie głowy nie zawracać oraz ramion/pleców nie zagracać bez sensu.
K-7 | 16-50* | FA 50 1.4 | K 50 1:1.2 | DA 10-17 | AF-540 FGZ | LEICA D-LUX 7
a co? chcesz jakiś badziew wypożyczyć?matb napisał/a:Jeszcze raz podkreślę: ja nie chcę tego kupować. Ja się pytam, czy np. w góry, albo na wieczorna zdjęcia do miasta jest sens to zabierać,
Moim zdaniem jest sens zabierac, pod warunkiem, ze nie jest to ten zupelnie najtanszy, i nie bedziesz przypinal jakichs strasznie ciezkich szkiel oraz pogodzisz sie, ze wyciag kolumny to tylko taka teoretyczna funkcja - nawet bez wiatru sie giba. Kupilem taki statyw jak jechalem na zacmienie slonca na Wegry i dal rade. Potem go uzywalem wielokrotnie i przytroczony do plecaka przemierzyl ze mna pol Europy. Teraz mam Manfrotto, ale w podroz bym go w zyciu nei wzial, na sama mysl bola mnie plecy Niby mozna jeszcze uzyc woreczkow z grochem, ale w miescie szczegolnie, nie zawsze znajdziesz smietnik/lawke/stolik/pomnik akurat w najlepszym miejscu. Jak jestes swiadomy ograniczen, to je obejdziesz. Ja bym tak nie demonizowal tanich statywow.matb napisał/a:Jeszcze raz podkreślę: ja nie chcę tego kupować. Ja się pytam, czy np. w góry, albo na wieczorna zdjęcia do miasta jest sens to zabierać
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"