Skanowanie do RAW.benus napisał/a:czy poza tym atgumenten przemawia coś jeszcze istotnego ? IT8 czy wykorzystam ?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Skanowanie do RAW.benus napisał/a:czy poza tym atgumenten przemawia coś jeszcze istotnego ? IT8 czy wykorzystam ?
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
odyseusz napisał/a:Dziwne. A jak ustawiasz? Też mam v700 i po wybraniu formatu dla filmu 35 i wielkrotnego skanowania trafia dość dobrze. No ale też ma vuescan swoje narowy. Zdarza mi się, że zupełnie nie reaguje po kilku skanowaniach na przyciski. Muszę resetować ustawienia do domyślnych.
odyseusz napisał/a:
Ale generalnie mi ciągle vuescan nie podchodzi mimo to kupiłem wersję profi bo epson scan to jest raczej zabawka na początek.
Widziałem na Flickr'ze - całkiem nieźle się spisuje.JaZ99 napisał/a:mój Epson najlepiej sprawuje się przy 2.65
K10D | Z-1p | ME super | Nikon F100 | Yashica Mat-124g | Canon G5 | DA 70 f2.4 | DA 16-45 f4 | SMC-M 200 f4 | SMC-K 50 f1.2 | 360FGZ | D-BG2 | MOJE ZDJĘCIA
(...)
http://fanmario.flog.pl
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Electrical engineers do it with less resistance ;)
skaarj napisał/a:2. Zaznaczyc kawalek nienaswietlonej kliszy
3. Kliknac blokade ekspozycji
4. Kolejny podglad - pojawi sie opcja blokady koloru kliszy
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
K-20 zepsuty, K-r zepsuty, K-3 nowe dziecko w rodzinie, jeszcze nie zepsute
CytatLinux: Tak
K-20 zepsuty, K-r zepsuty, K-3 nowe dziecko w rodzinie, jeszcze nie zepsute
K10D | MZ-5n | MZ-M