germario  Dołączył: 08 Cze 2011
SlawekD, super, zazdraszczam ale ja muszę dotrzeć do plików dla K3II, te nie obsługują.
 
mihu7  Dołączył: 25 Lis 2013
Właśnie podłączyłem aparat do lapka, odpaliłem tryb debug, zgrałem BACKUP.LNS, zaedytowałem i przy próbie wgrania z karty SD do obiektywu niby wszystko jest okej - mam komunikat Write... , który znika po paru chwilach. Po wyjściu z trybu debugowania obiektyw nie kręci... Co dziwne, po zgraniu pliku z obiektywu do karty SD i otwarciu jej w Notepad++ wszytko co poprawiłem z "C0" na "80" jest znowu "C0"... o co kaman?
----
Edit:
Dobra, nie chce mi się wnikać - poprawiam ręcznie - w aparacie...
----
Edit:
Zmieniłem ręcznie, w debug menu - obiektyw kręci... uffff.
Aha, pacjent to DA*16-50 na K-5-II
----
Edit:
Chyba wiem - po skopiowaniu pliku z obiektywu na kartę miał on nazwę BACKUP.LNS
Na tym pliku poprawiałem dane, ale chyba nie był on przyjmowany przez obiektyw. Powinienem zmienić nazwę na LENSEEP.LNS ?
Chyba.
Pozdrawiam.
 
Kot72  Dołączył: 15 Paź 2014
Czy ktoś dezaktywował SDM w Da 300/4 ? Mam już zgrany plik EPROM . Pytanie , które kolumny i znaki wymagają modyfikacji ? Przekopałem tasiemiec na pentaxforums ale tam wszystko dotyczy Da16-50 lub Da 50-135 .


O.K. już doszedłem . Obiektyw przestrojony . Pytanie nieaktualne .

 
RPM  Dołączył: 28 Lip 2010
To może opowiedz dla potomnych.
 
Kot72  Dołączył: 15 Paź 2014
Wszystko tak jak w opisie na pentaxforums . Podmiana ,, C0" na ,, 80 " . Dokładnie osiem sztuk do podmiany . Tylko kolumna 003 .

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach