josio napisał/a:Ale im bardziej siedziałem w fotografii tym bardziej brakowało mi wsparcia dla pewnych aplikacji (np aplikacja to lamp Cactus itp.)
josio napisał/a:na chwilę obecnieą kupno PC jest irracjonalne - duże głośne i irytujące
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
josio napisał/a:Reasumując na chwilę obecnieą kupno PC jest irracjonalne - duże głośne i irytujące.
Było, minęło: K-3 | 10/2.8 | 35/2.8 | 40/2.8 | 43/1.9 | 50/2 | 70/2.4 | 100/2.8 | 18-35/1.8 | 17-70/2.8-4 | 70-200/2.8 | 48 AF-1 | EX1
modrzew napisał/a:To zależy tylko od tego jakiej obudowy i pasujących do niej komponentów użyjesz oraz jakiego chłodzenia
Aparaty szczęścia nie dają...
CytatAle czego byś nie użył to ciężko się będzie zbliżyć do pasywnie chłodzonego M1 o-)
Było, minęło: K-3 | 10/2.8 | 35/2.8 | 40/2.8 | 43/1.9 | 50/2 | 70/2.4 | 100/2.8 | 18-35/1.8 | 17-70/2.8-4 | 70-200/2.8 | 48 AF-1 | EX1
modrzew napisał/a:Ale ja mam PCta z pasywnie chłodzonym procesorem i zasilaczem
White napisał/a:modrzew napisał/a:Ale ja mam PCta z pasywnie chłodzonym procesorem i zasilaczem
O, ciekawe. I żadnego wiatraka?
Generic napisał/a:Tzn. ja wiem, że da się bez wiatraka żadnego. Ale raczej przy skromnej wydajności.
Generic napisał/a:Chyba że użyjemy jakiś laptopowych podzespołów z niskim TDP.
Enzo napisał/a:Dyski HDD są usypiane
Enzo napisał/a:Jedynie karta graficzna co jakiś czas daje o sobie znać
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
plwk napisał/a:
Zasilacz wewnętrzny raczej zawsze ma, ale jak damy wystarczająco nadmiarowy to będzie się uruchamiał tylko przy starcie komputera.
plwk napisał/a:
Generic napisał/a:Chyba że użyjemy jakiś laptopowych podzespołów z niskim TDP.
Niekoniecznie, procesor z TDP 65 z chłodzeniem z niskoobrotowym wentylatorem będzie praktycznie niesłyszalny.
Generic napisał/a:
A i gabarytów Maca mini miało też raczej nie będzie. Chyba że użyjemy jakiś laptopowych podzespołów z niskim TDP.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
plwk napisał/a:Komputer przenośny a stacjonarny to dla mnie dwie różne kategorie.
adi24-78 napisał/a:Czy i5 6 rdzeni i 12 wątków nadaje się do lightrooma
K-5iis + Bigma, K-30, K-X, K-R, P18-55, P50-200, P80-320, S70-300, T70-300, Trioplan 100/2.8 i sporo innych gratów.
kerad napisał/a:Apple Mac Mini M1/16GB/1TB SSD - 6 749,00 zł. Jak na sprzęt do obróbki zdjęć, jeden wewnętrzny dysk to trochę mało. Jak na tym sprzęcie pracujecie z plikami, z bazą zdjęć (katalog, tagowanie, opisy, wyszukiwarka...)? Praca przez USB 3.2 Gen. 2, Thunderbolt 3, LAN?
kerad napisał/a:Do tego gwarancja 12 miesięcy (gwarancja producenta) - tutaj też szału nie ma.
White napisał/a:1 TB to i tak bardzo mało. Mz lepiej zewnętrzne dyski używać.
White napisał/a:kerad napisał/a:Do tego gwarancja 12 miesięcy (gwarancja producenta) - tutaj też szału nie ma.
Ktoś daje wincyj?
K-5iis + Bigma, K-30, K-X, K-R, P18-55, P50-200, P80-320, S70-300, T70-300, Trioplan 100/2.8 i sporo innych gratów.
kerad napisał/a:Obecnie mam trzy dyski wewnętrzne i kupując nowy komputer chciałbym ten stan ilościowy utrzymać.
kerad napisał/a:Jak to jest z Mac Mini nie wiem ale przecież bez problemu można obecnie kupić nowy komputer objęty trzyletnią gwarancją.
RPM napisał/a:Dziwne że nikt nie mówi o Hackintoshach.