skaarj napisał/a:Canon 9950 daje radę tylko klisza musi być na mokro na szybie.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
To już lepiej Optycznych...skaarj napisał/a:Zacytuję Gretę
Nie po to suszę, żeby potem znowu moczyć. Gdzie tu sens? Gdzie logika?skaarj napisał/a:na mokro na szybie
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pójdę chyba tą ścieżką. Dzięki za sprawdzenie,plwk!plwk napisał/a:PAN 100 naświetlany na 100, przy 1:50 i mieszaniu co 60 sekund - 13 minut
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
najładniej wywołują - w przypadku cyfry raczej się nie słyszy, że ten czy tamten program ładnie wywołuje RAWy. Bardzo fajnie to brzmi, powalos. I dziękuję za objaśnienia.powalos napisał/a:W wielu miejscach już wyczytałem i usłyszałem od praktyków, że zarówno Rodinal jak i R09 najładniej wywołują przy temperaturach 18°C lub nawet 16°C.
Ryszard napisał/a:w przypadku cyfry raczej się nie słyszy, że ten czy tamten program ładnie wywołuje RAWy
Pozdrawiam
Ryszard napisał/a:Mój Fomadon R09 trochę pociemniał i zaczęły w nim grzechotać jakieś zestalone bryłki. Co więcej, data ważności właśnie mu minęła. Mimo, że działał bez zarzutu i zostało mi jeszcze z pół butelki (małej, ćwierćlitrowej) - chyba jednak wymienię go na nowy. I tu parę pytań, jeśli pozwolicie:
1. Zużyć go, mimo wszystko?
2. Jeżeli w kosz, to konkretnie jak i gdzie? To jakiś strasznie toksyczny odpad?
3. Skoro tak wolno go zużywam, to mógłbym jechać na stężeniu 1:25 zamiast 1:50 i częściej kupować małe porcje. Większe stężenie i krótszy czas - czy negatywy będą takie same jak dotychczas, czy coś się zmieni?
K20D, MV-1, Optomax 28 2.8, SMC-M 50 1.7, SMC-K 135 3.5, kit II 18-55 i 50-200
Mamiya 645E, Mamiya-Sekor 80 2.8
Cmena 35
Kershaw Eight-20 King Penguin