Marek  Dołączył: 21 Kwi 2006
rychu napisał/a:
https://filmgraf.pl/ggs-fotospeed-f4-pasek-reporterski-do-aparatu-p-10412.html
Mam, używam, bardzo sobie chwalę szczególnie z czymś cięższym.

Miałem ten pasek przez jakiś rok-półtora i się rozleciał. Wieszałem na nim K-1 z m.in. DA*300/4. Najpierw urwało się to dodatkowe zabezpieczenie, potem zawiódł ten zaczep przy mocowaniu statywowym. W końcu kupiłem Peak Design Slide V1 i na razie jestem bardzo zadowolony. Kupiłem praktycznie nieużywany za mniej więcej pół ceny. :-)

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
Tele trochę mi urosło i utyło, toploader będzie tragicznie wielki. Troczenie do plecaka było ok z DA 300 albo sigmą 50-500 * (około 21 cm; można też było wydłużyć pasek i zaczepić stopkę za pasek, coś jak fotograficzne "mexican carry". I podobnie mogło się skończyć, bo przód obiektywu wypadał dokładnie... i mogło boleć), przy tym rozmiarze trzeba dodatkowe akcesorium, które przyczepi się do obu szelek.

* Do plecaków z paskami molle można było zwyczajnie wsunąć stopkę obiektywu za poprzeczne taśmy na szelce plecaka, z zastrzeżeniem, że trzymało to tylko, kiedy nosiciel zachowywał pion i ciało miał zwrócone głową przeciwnie do wektora siły ciążenia.

greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
PK napisał/a:
Troczenie do plecaka było ok z DA 300 albo sigmą 50-500

Z czym Ty się obnosisz, to jeszcze tele czy już bardziej astro refraktor :?:
:mrgreen:

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
Trochę duże, ale to wstydliwy temat. ;-)
Spróbuję zatem slide, najwyżej trafi na giełdę i przeproszę się z Reporterstrap. Chciałem granatowy, ale kupiłem sraczkowaty, bo był sporo tańszy ("wyprzedaż" napisali, co mnie wcale nie dziwi...)

powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
PK napisał/a:
Spróbuję zatem slide, n

"Będziesz Pan" zadowolony. Chyba nie ma lepszych pasków. I gwarancja dożywotnia to nie puste hasło. Wiem z własnego doświadczenia, o czym pisałem na forum.

greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
A podobno dla lekarzy nie ma wstydliwych tematów 😁

Skocz do: