I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
K3III, GWIEZDNY SZLAK: 11-18; 16-50 SDM, 55, 50-135 + 150-450
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
greentrek napisał/a:Wszystko z geotagowaniem, więc z systemów to jednak tylko Pentax, porównywałem nasadkę GPS w Canonie i słaba była.
Pentax ME i P30, Nikon Z7 II, Canon, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex i to nie wszystko ...
Pentak K3II, GR 3.
Był Pentax K-x, oraz pożyczone K1000 i K200D
https://www.flickr.com/photos/138543993@N07/albums
Blog o moich wędrówkach.
A skąd pomysł, czy też wiedza, że to wszystko dzięki RAW?Michu napisał/a:Ale przecież niektóre smartfony oferują pliki RAW i tu jest już zupełnie inny temat. Tylko komu chce się bawić z plikami RAW z telefonu? Ale to właśnie dzięki temu otrzymujemy zdjęcia jak z linku konkursowego powyżej.
K20D | 17 | ME-Super
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Nie wszystko. Odnosiłem się do zarzutu, że zdjęcia ładnie wyglądające na smartfonie, na ekranie kompa już takie nie są. Miałem na myśli właśnie artefakty powstające przy próbach podrasowania jotpegów. W RAWach tego nie ma, a przynajmniej nie w aż tak ordynarny sposób. Jeżeli masz telefon robiący obydwa pliki zrób zdjęcie i porównaj.Ryszard napisał/a:A skąd pomysł, czy też wiedza, że to wszystko dzięki RAW?