szkło w połowie pełne
PiotruśP napisał/a:Znaczy się ... jeżeli w demokratycznym głosowaniu zostanie wybrana jakaś lampa to taką kupisz? W takim razie ja głosuję za lampą Pentax AF 200 FG .
CytatJa szukałbym lampy, która posiada łatwy dostęp do korekcji siły błysku
PiotruśP napisał/a:bez problemu współpracuje bezprzewodowo
Nie wiem gdzie jest szybciej, mogę jedynie napisać jak jest w moim lampionie - trzeba wcisnąć jeden przycisk i później + i - ustawić korekcję (skok co 0,5). Korekcja siły błysku w aparacie oraz na lampie sumuje się.siwyyy77 napisał/a:Chyba obie posiadają dostęp z poziomu lampy, a gdzie jest szybciej/łatwiej
szkło w połowie pełne
K-7+DA16-45mm F/4+SMC FA-P 50mm 1.4+SMC-M 85mm F/2+Sigma 105mm EX F2.8+FA 80-320+Metz 48 AF-1
StarskiPL napisał/a:Wybrałbym Metza pewnie dlatego, że miałem go przez tydzień i mi się podobał.
CytatCo ma pentax czego nie ma metz i na odwrót
nieustannie pozdrawiający, nieustannie pytający
szadok
wiele rzeczy wiem, wiele rzeczy znam... a szystkie one nic nieznaczące, nieważne bądź głupie...
K-7+DA16-45mm F/4+SMC FA-P 50mm 1.4+SMC-M 85mm F/2+Sigma 105mm EX F2.8+FA 80-320+Metz 48 AF-1
Na razie nie widziałem podróbek do lampy Pentaxa.siwyyy77 napisał/a:czy idzie dopasować do niej dyfuzor podróbe stofena z allegro
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
Pasuje, ale w podróbkach nie mają takiego modelu. Oryginalny Stofen jak najbardziej.emigrant napisał/a:podobnież do 540 FGZ pasuje Sto-fen od Metza 40 MZ1i/3i
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
siwyyy77 napisał/a:No a jak jest z tym wiraless w lampie metza, działa identycznie jak u pentaxa
armar napisał/a:
O więc właśnie!
W instrukcji do 540 piszą, że wbudowana lampa w K10D nie będzie błyskać, gdy 540 pracuje bezprzewodowo!
Prawda to?
C40D + szklarnia + światło
www.studio-rogol.pl
Błyska zawsze . Ale można sobie ustawić, by błysk był tylko sterujący.olq napisał/a:Nie wiem jak w 540, ale z 360 w trybie wireless wbudowana może błyskać albo nie
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
siwyyy77 napisał/a:Biorę się za instrukcje
k10, 18-55 , tamron 70-300, manfrotto 055xpro,808rc4