PZ1, KX i kupa szkieł
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
Michu napisał/a:Mi osobiście największe zmiękczenie wychodziło od lampy wbudowanej (!) od kartkę kalki technicznej. Zasada: im kartka dalej od źródła światła, tym zmiękczenie ładniejsze. Z kitem, gdy kartka była na wysokości otworu gębowego obiektywu, wychodziły cienie miękkie jak dżdżownica.
tomecki napisał/a:Alek, a po co płacić zrób sam, jak będę miał chwilę czasu to podzruce info jak to zrobić.
PZ1, KX i kupa szkieł
Alek napisał/a:wlasnie tak zeby nie byla ona tuz przy lampie, jeszcze sie zapali.....
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Alek napisał/a:Oki, dzieki, poki co daje lampe pionowo do gory i do niej jest przylozony na gumce kartonik ale strata swiatla jest ogromna wiec tylko do bliskich zdjec sie nadaje.
Pozdrawiam
Arti
Pozdrawiam, Jurek.
Pentax K 1 II ,Irix 15 mm. 24-70, f-2,8. 15-30. f-2,8. 100 mm macro. oraz kilka szkiełek zbieranych od lat 80-tych
Jurek napisał/a:ale najlepsze są białe ściany i sufit.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:
albo jakas nasadka odbijajaca czesc swiatla na wprost.
Pozdrawiam
Arti
Zawsze możesz błyskawicznie - niczym kobra - obrócić aparat o 180° i strzelić drugie zdjęcie z odbiciem od podłogi. Potem to już tylko HDR w Shopie.CytatNiezupelnie, bo odbijaja swiatlo pionowo od gory... jesli model jest blisko, moze miec cienie pod oczami
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
K-7+DA16-45mm F/4+SMC FA-P 50mm 1.4+SMC-M 85mm F/2+Sigma 105mm EX F2.8+FA 80-320+Metz 48 AF-1
Michu napisał/a:Zawsze możesz błyskawicznie - niczym kobra - obrócić aparat o 180° i strzelić drugie zdjęcie z odbiciem od podłogi. Potem to już tylko HDR w Shopie.
alkos napisał/a:Alek napisał/a:wlasnie tak zeby nie byla ona tuz przy lampie, jeszcze sie zapali.....
No wlasnie nie. Lampa musi swiecic na jak najwieksza powierzchnie rozpraszajaca, zeby bylo miekko. Nie liczy sie bowiem stopien rosproszenia, liczy sie powierzchnia...
Jurek napisał/a:Płyta styropianowa jest znakomita do tego. Maty, które wkłada się między grzejnik a ścianę, do odbijania ciepła też nadają się do tego. Jest na to dużo patentów ale najlepsze są białe ściany i sufit.
Michu napisał/a:Zawsze możesz błyskawicznie - niczym kobra - obrócić aparat o 180° i strzelić drugie zdjęcie z odbiciem od podłogi. Potem to już tylko HDR w Shopie.CytatNiezupelnie, bo odbijaja swiatlo pionowo od gory... jesli model jest blisko, moze miec cienie pod oczami
PZ1, KX i kupa szkieł
Pozdrawiam, Jurek.
Pentax K 1 II ,Irix 15 mm. 24-70, f-2,8. 15-30. f-2,8. 100 mm macro. oraz kilka szkiełek zbieranych od lat 80-tych
K-5, K-3 III,, DA (HD 21, SMC 40, SMC 70) Ltd, , HD DA 55-300mm F4.5-6.3 ED PLM WR RE, 16-50 mm f/2.8 ED PLM AW, HD D FA 150-450mm F4.5-5.6, Samyang 14 1:2,8
K-5IIs, K-5, K10D+D-BG2+KatzEye+0-ME53
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ
Wyglądają jak miniaturowe kibelkijaad75 napisał/a:Whale Tail
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
argawen napisał/a:Wyglądają jak miniaturowe kibelki
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.