mir3x napisał/a:muszę podjąć szybką decyzję co do wyboru lampy, którą wybrać:
Tekst podpisu
klimecki_ napisał/a:sigma: silna, praca w ttl-u i p-ttlu
siwyyy77 napisał/a:Moja pracowała tylko w PTTL wybrakowana była dobrze, że sprzedałem
mily napisał/a:apropos krecenia glowa w kazda strone - to i tak lepiej jest kupic sobie taki zwariowany
mily napisał/a:Tyle, ze nie wiem co z kabelkiem do pentaxow.
siwyyy77 napisał/a:Zmylił mnie napis na mojej byłej lampie PTTL no i brak przełącznika
siwyyy77 napisał/a:nawet ile było dyskusji, że w PTTL pracują sigmy od pewnego numeru seryjnego
Tak. Bo taka jest zasada działania P-TTL.mir3x napisał/a:Rozumiem że Sigma (pracując w P-TTL z K100D) będzie robić przedbłyski przed wykonaniem fotki ?
Chyba w Pentaxiemir3x napisał/a:W której lepiej pracuje lampka AF ?
Już po samej nazwie widać, że różni się dość znacznie.mir3x napisał/a:Czy ich moc aż tak drastycznie się różni
Ludzie zamykają właśnie od przedbłysku. Nie jest to chyba ważne,jakiej lampy używasz. Chyba więcej zależy od systemu.mir3x napisał/a:Czytałem, że niektóre lampy (chyba ktoryś Pentax) robił przedbłyski i często ludzie zamykają oczy na zdjęciach. Jak jest u Sigmy ?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki