szkło w połowie pełne
Ż jest P... p.
mlody_k16 napisał/a:A na temat tego AF
mlody_k16 napisał/a:Kitowy obiektyw z cyfry też mi automatycznie nie ostrzy z analogiem
Ż jest P... p.
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
zorzyk napisał/a:Tu potrzeba bardziej precyzyjnie - co masz na myśli piszac o "automatycznym ostrzeniu"?
Ostrzenie następuje po wciśnieciu przycisku migawki do połowy, chyba, że AF jest wyłączony pzełącznikiem na korpusie.
Opisz dokładniej.
piotrecius napisał/a:jaki tryb AF masz włączony w Z-1p? Żeby działał silnik AF musi być to tryb "Single" lub "Servo". Przy ustawionym trybie "Manual" działa jedynie potwierdzenie ostrości ale to pewnie już wiesz.
piotrecius napisał/a:
Niestety to chyba wina Z-1p
Obawaim się, ze na granicy opłacalnosci. A może i poza granicą.mlody_k16 napisał/a:koszty naprawy?
Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:Nie ma AF z żadnym obiektywem?
Ż jest P... p.
a czy przypadkiem body nie musi mieć dodatkowych styków do obsługi tego ustrojstwa?zorzyk napisał/a:O ile wiem, to dopiero najnowsze konstrukcje mają naped - utradźwiękowy (USM)
Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi. / http://nemo1125.blogspot.com/
zorzyk napisał/a:raczej wypadaja poza zakres finansowego zainteresowania (mojego na pewno )
nemo napisał/a:a czy przypadkiem body nie musi mieć dodatkowych styków do obsługi tego ustrojstwa?
Ż jest P... p.
mlody_k16 napisał/a:nemo napisał/a:a czy przypadkiem body nie musi mieć dodatkowych styków do obsługi tego ustrojstwa?
Musi, ale jeżeli dobrze się orintuję w tych stykach (to te dwa jakby w głąb "bagnetu?), to PZ-1p je ma.
mlody_k16 napisał/a:gdy podłączę obiektyw w pełni manualny, to światłomierz w ogóle pokazuje mi absurdlane czasy, na przykład przy f/5.6 i z aparatem zwróconym w dzienne, jasne niebo, światłomierz żąda 30s
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"