Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
argawen napisał/a:[...]
Szukając takiego paska, nie pytałem na forum, gdzie go znajdę, tylko poszukałem w sieci pod hasłem "pasek do statywu". Ostatnio straszne lenistwo ludzi ogarnia
http://picasaweb.google.pl/adaryd
http://picasaweb.google.pl/adaryd02
K10D 18-55/50-200;50/f1.8
Zwróć uwagę, że odpowiadałem Cargo. Podany przez niego pasek był markowej firmy i nie był tani. Dałem tylko fotkę poglądową, jaki pasek bardziej mi pasuje. Nie podałem ceny i linków do sklepów, bo szukałeś tanich pasków. Zażądałeś danych, więc grzecznie podałem. Takie, jakie znalazłem w ciągu paru sekund na Googlu.a.d.a.m napisał/a:Uwierz mi, że też szukałem w google pod hasłem 'pasek do statywu'. Zwróć jednak uwagę, że moje pytanie (patrz parę postów wcześniej) obejmowało również zamienniki markowych pasków.
Zgadzam się, ale warto przeczytać regulamin.a.d.a.m napisał/a:Jest oczywistą oczywistością - że zacytuję klasyka - że pytania będą się powtarzać bo pojawiają się nowi ludzie z podobnymi problemami.
A wiesz, że właśnie byłem takim forumowiczem.a.d.a.m napisał/a:Jestem pewien, że na forum znajdą się też tacy, którzy z przyjemnością odpowiedzą raz trzeci, piąty i dziesiąty.
Szukaj w Googlarce.a.d.a.m napisał/a:to może obok forum powinna powstać strona typu WIKI, w której mogłaby być zgromadzona i sklasyfikowana wiedza najczęściej potrzebna bywalcom forum
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
a.d.a.m napisał/a:Inna sprawa, bardziej ogólnego charakteru - nie bardzo rozumiem po co te uwagi typu 'poszukaj najpierw na forum' itp. Jest oczywistą oczywistością - że zacytuję klasyka - że pytania będą się powtarzać bo pojawiają się nowi ludzie z podobnymi problemami. Jeżeli kurczowo trzymać się zasady, że nie odpowiadamy na pytania, na które odpowiedzi już udzielono, to wkrótce forum będzie martwe lub będzie odwiedzane jedynie przez wąską grupę stałych bywalców, którzy już wszystko wiedzą, wszystko widzieli i o wszystkim napisali
Marcin i Pentax ze szkielkami.
Czy ty zrozumiałeś, dlaczego zamknięto twój wątek ?Cargo napisał/a:a.d.a.m. ma racje, tak mnie zbyto i zamknieto temat lampy do fotorgrafii makro...
http://manufactura.home.p...6fffadb3#214140
Oba polecane przez kolegow tematy nie podaja takiej wiedzy
Zgadza się, jak wszystkie. Nie przepraszam, podobno Olympus ma bardzo przyzwoity.Cargo napisał/a:Spoko robcie tak dalej, badziewny serwis Pentaxa w PL
A może warto samemu poszukać odpowiedzi, dopiero później pytać.Cargo napisał/a:i forum ktore gasi zapal nowych ludzi do zadawania pytan
Trudno się mówi.Cargo napisał/a:Nic sie nie stalo, zaluje tylko, ze kupilem Pentaxa.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:A może warto samemu poszukać odpowiedzi, dopiero później pytać.
Marcin i Pentax ze szkielkami.
Powtórzę:Cargo napisał/a:Przeciez napisalem, ze nie znalazlem tego, co potrzebuje w poruszonych wczesniej tematach. Dlatego zapytalem.
CytatCzy ty zrozumiałeś, dlaczego zamknięto twój wątek ?
Byś nie powielał. Patrz na [Dubel].
Lepiej chyba zadawać pytania i szukać informacji w jednym wątku, aniżeli w parunastu.
Bo do robienia zdjęć nie jest potrzebne. Jeżeli komuś zależało na polskim menu, mógł sobie to sprawdzić przed zakupem.Cargo napisał/a:Podobnie bylo z polskim menu do K10D, zjechano nowych uzytkownikow, ze takie menu nie jest potrzebne
Faktycznie, bez polskiego menu nie da rady robić zdjęć.Cargo napisał/a:Napisanie menu w jezyku polskim to faktycznie wielkie wyzwanie dla takiej firmy jak Pentax...
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
NX1000 :: NX5 :: NX 16 mm :: NX 30 mm :: NX 18-55 mm :: NX 20-50 mm :: Samyang 8mm f2.8
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
piotrecius napisał/a:lecz sterowanie wysokością jest dość "upierdliwe" - każdą nóżkę z osobna (3 segmenty)
piotrecius napisał/a:kolumna centralna z dwiema śrubami (bez korbki)
piotrecius napisał/a:W takim zastosowaniu to chyba jednak coś w rodzaju statywu rurowego (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) lepiej by się sprawdziło - jedna segmentowana rura do regulacji wysokości.
dan napisał/a:[...] o nogach Goldphoto z glowica Manfrotto 460MG. [...]
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
SQ6GIT napisał/a:Dan, czy na pewno chcesz głowicę 460MG? Próbowałem ją w sklepie, lepszą pod każdym względem jest 804RC2, którą posiadam. Rozważałem 460MG na wypady w góry, ale jak potestowałe, to pokrętłami dłużej i mniej wygodnie się ustawia kadr. W 804RC2 to bajka.
Cześ napisał/a:Jedynie regulacja w pionie może być uciążliwa ale ten temat wyczerpał już piotrecius.
dan napisał/a:Ten chyba bylby niezly, ale nie ma go u Was
http://www.fotorimex.pl/p...ional_ii_le.htm
Cześ napisał/a:Cena detaliczna za komplet nogi + głowica to 1899 zł.
Cześ napisał/a:Nie wiem czy szukasz czegoś aż tak drogiego?
Najpierw Było M42 Potem K > F czyżby czas na EF ?
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI