K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
NX1000 :: NX5 :: NX 16 mm :: NX 30 mm :: NX 18-55 mm :: NX 20-50 mm :: Samyang 8mm f2.8
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, zatem
jeżeli nie ma rozwiązania to nie ma problemu.
Samp napisał/a:Generic, dybon, moim zdaniem nie ma co usprawiedliwiać oczywistej niedogodności korpusu.
Jeśli trudno wam wyobrazić sobie sytuację, w której chcemy móc szybko przejrzeć zdjęcia, to jest chociażby tak prozaiczna - że wyjeżdżamy sobie na kilkudniowe wakacje w jakiś egzotyczny zakątek, zaopatrzeni w jakieś dwie 4GB karty - i po 3-4 dniach mamy już kilkaset zdjęć, z których chcemy pousuwać najsłabsze, by mieć więcej miejsca.
Nie wszyscy jeżdżą z laptopami. Naprawdę, różne są potrzeby ludzi - a ta, o której pisze bladawiec, nie jest jakoś szczególnie wyszukana.
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
Samp napisał/a:po 3-4 dniach mamy już kilkaset zdjęć, z których chcemy pousuwać najsłabsze, by mieć więcej miejsca.
Samp napisał/a:zaopatrzeni w jakieś dwie 4GB karty - i po 3-4 dniach mamy już kilkaset zdjęć
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Cytataśnie sprawdziłem: na jednej karcie 4GB wejdzie jakieś 1600 zdjęć jpg
Pentax K10d +takie tam różne DA, FA, M i o takich tam różnych światełkach i ogniskowych
szkło w połowie pełne
dybon napisał/a:W sierpniu jadę do Tunezji, wiem że hotel ma kompa z nagrywarką (przynajmniej tak deklarują panie w biurze podroży).
Cytatodświeżenie każdej "dziewiątki" zdjęć w podglądzie (przy trzymanym klawiszu góra lub dół) zajmuje ok. 2.5 sek.
Pentax K10d +takie tam różne DA, FA, M i o takich tam różnych światełkach i ogniskowych
bEEf napisał/a:bladawiec napisał/a:Na kompakcie _sprzed 5 lat_
Porównaj najpierw rozmiar fot wtedy i teraz.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
LDevil napisał/a:nie musielibyśmy się martwić wielkością zdjęcia
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Przemekbelch napisał/a:Od zawsze mi pokazywał max. 900 zdjęć
bladawiec napisał/a:trudno się przyznać, że ich drogi nabytek posiada wady
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Może dla aparatu optymalny, to taki, w którym nie będzie kłopotu z kartą.bladawiec napisał/a:aparat chyba nie potrafi sformatować karty w sposób dla siebie optymalny (?).
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
argawen napisał/a:Może dla aparatu optymalny, to taki, w którym nie będzie kłopotu z kartą.bladawiec napisał/a:aparat chyba nie potrafi sformatować karty w sposób dla siebie optymalny (?).
Przecież SDHC nie oznacza, ze jest to szybka karta.bladawiec napisał/a:obsługa kart SDHC w Pentaxaxh nie jest dopracowana?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
argawen napisał/a:Przecież SDHC nie oznacza, ze jest to szybka karta.bladawiec napisał/a:obsługa kart SDHC w Pentaxaxh nie jest dopracowana?
bladawiec napisał/a:Jedyną różnicą między nimi jest (...) wewnętrzny format zapisu SDHC zamiast SD.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...