lsnk napisał/a:IMHO dla potrzeb www i mniejszych wydruków spokojnie wystarczy .
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:hm, patrzę na obrazek i myślę, że za tę cenę jest więcej niż spoko.
szkło w połowie pełne
K100d, Porst AC4s (Chinon CP-5s), Praktica MTL50, Minolta Dualscan II, SMC 18-55 AL II, SMC Pentax-A 1.7/50, Sigma 70-210 UC, Industar 61, Pentacon 1.8/50, Pentacon 2.8/29.
------
Xtol, D-76, Rodinal
locke napisał/a:Ale i tak bije na głowę każdą przystawkę 35mm do amatorskiego skanera płaskiego.
K100d, Porst AC4s (Chinon CP-5s), Praktica MTL50, Minolta Dualscan II, SMC 18-55 AL II, SMC Pentax-A 1.7/50, Sigma 70-210 UC, Industar 61, Pentacon 1.8/50, Pentacon 2.8/29.
------
Xtol, D-76, Rodinal
bEEf, zrobilbys szybki test? Skan na 1200 i interpolacja do 2400. Po moich doswiadczeniach z 2450, jakos nie wierze, ze plaszczak nawet ze sredniej polki wyciaga 2400dpi.bEEf napisał/a:Skany 2400dpi wychodzą ok.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:PS. Na trojce wlasnie skonczyl spiewac zespol BEEF
CytatbEEf, zrobilbys szybki test? Skan na 1200 i interpolacja do 2400. Po moich doswiadczeniach z 2450, jakos nie wierze, ze plaszczak nawet ze sredniej polki wyciaga 2400dpi.
Cambo
Chodzi o to, ze te 2400 jest tylko na papierze. Zwiekszanie rozdzielczosci powyzej 1200 dpi na Epsonie 2450 nie dodaje zadnych szczegolow. Ziarno jest tak rozmyte, ze go praktycznie nie widac. Bylo juz to walkowane na forum w kontekscie V700. Tam sie dzieja takie cuda, wiec nie spodziewalbym sie wiele po skanerach dwie polki nizej.milo napisał/a:Rozwin mysl.
pozdrawiam,
dzerrry
Cambo
Tak, ale nie przy 2400, tylko jesli dobrze pamietam przy 4800dpi.dzerry napisał/a:ylo juz to walkowane na forum w kontekscie V700. Tam sie dzieja takie cuda, wiec nie spodziewalbym sie wiele po skanerach dwie polki nizej.
No oczywiscie Mam na mysli maksymalne rozdzielczosci podawana przez producentadan napisał/a:Tak, ale nie przy 2400, tylko jesli dobrze pamietam przy 4800dpi.
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
bEEf napisał/a:I podstawa to nie korzystać z wyostrzania wbudowanego w soft epsona - daje jakieś syfne białe kropki i ziarno przypominające raczej artefakty jpga