6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
CytatI z tą pierwszą superią jest coś nie tak. Za bardzo skompresowana?
gilby napisał/a:I z tą pierwszą superią jest coś nie tak. Za bardzo skompresowana?
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
teta napisał/a:Superia 400, no cóż, ta czułość chyba wciąż pozostaje zbyt wysoka dla slajdów (ziarno) i jest jak ta brzytwa dla tonącego.
dan napisał/a:]teta, ale Superia to negatyw
teta napisał/a:Faktem wszakże jest, że na przedstawionych obrazkach widoczne jest ziarno, a w szczególności takie czarne kropki.
CytatJa tylko uaktywniam funkcję redukcji ziarna na etapie skanowania. gilby, spróbuj może też tak zrobić, jeśli tylko Twój skaner ma taką możliwość.
Cytatgilby, a mocno walczyłeś z kolorami? Czy tak tylko troszkę?
Cytatak dla mnie wszystkie lekko trącone magenta. Provia ujdzie, superia marnie. Ostrosc bardzo dobra.
Gx-1s, MX, SMC 40/2.8, 135/2.8, kit 18-55, SMC 50/2, Helios 58/2, Sigma 70-300 APO, SMC 28/2.8
pozdrawiam Stach /predoo/
Gx-1s, MX, SMC 40/2.8, 135/2.8, kit 18-55, SMC 50/2, Helios 58/2, Sigma 70-300 APO, SMC 28/2.8
Markoo napisał/a:Hmm ale wydawalo mi sie ze beda "gladsze" zdjecia z filmu
Markoo napisał/a:pewnie trzeba by wyprobowac jakis drobno ziarnisty ?
Markoo napisał/a:Hmm ale wydawalo mi sie ze beda "gladsze" zdjecia z filmu, pewnie trzeba by wyprobowac jakis drobno ziarnisty ?
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
PiotrR napisał/a:To może spróbuj slajdów.
modern art = i could do that + yes, but you didn't