albo albumu foto. Nie, powaznie - wsadzisz do albumu wydruki najbardziej udanych fotek , a obok bedzie sobie wetknieta karta z "negatywami" i reszta fotek.Jarek Dabrowski napisał/a:I czy będą pasować do klasera.
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
awakqwq napisał/a:Im szybsza karta tym lepiej, ale nalezy pamiętać, że aparat ma pewne limity transferu i może nie wykorzystać pełnych możliwości niektórych bardzo szybkich kart.
awakqwq napisał/a:
Pamiętaj że aby uzywać z K100D kart SDHC musisz zaktualizowac soft aparatu.
Bronek napisał/a:CD-RW moze, ale mam watpliwosci czy moze zastapic DVD+-R . Mnie taka jedna plytka DVD wystarcza do zarchiwizowania jednego do trzech miesiecy RAWow i JPEGow w niskiej rozdzielczosci. Wystarczy. Chociaz oczywiscie, gdy pojawi się nosnik o lepszym stosunku cena za MB oraz objetosc na MB oraz odpowiednio duzej trwalosci, to moze zmienie zdanie.
Każde archiwum wykonuję w dwóch kopiach, przy czym co najmniej jedna jest na nośniku MAM-E z podkładem ze złota. Niestety, fabryka we Włoszech zbankrutowałaGrendel napisał/a:Ja niestety na tanich DVD-R - DVD+R mocno się przejechałem
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
...
K20D/Kr Sigma EX 50-150HSM Sigma 17-70HSM 2xPentax 500Ftz i kilka manualek
Nie ma złego światła,jest tylko inne..
Do we simply turn our heads and look the other way??
Photoblog: http://dphoto.pl
Pentax, because AF is not the most important thing in the world ;)
kidding ^^
A7III
Szprychu napisał/a:Mam okazje kupić za dość śmieszne pieniądze z gwarką.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
plwk napisał/a:Szprychu napisał/a:Mam okazje kupić za dość śmieszne pieniądze z gwarką.
Czy to zdrobnienie od gwara![]()
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron