K50 + K10D +Kx + kity + S 10-20 + P 55-300mm + P 50mm f1.7M + P 50mm f4 M Macro + Raynox 250
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Cytat
Nie wiem po co Ci test BF dla tej Sigmy. I tak focisz przeważnie na infinity.
K50 + K10D +Kx + kity + S 10-20 + P 55-300mm + P 50mm f1.7M + P 50mm f4 M Macro + Raynox 250
Trochę szkiel i żelastwa
Miłośnik pełnej klaty
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Yashica Mat124, Canon 100d
Miłośnik pełnej klaty
Trochę szkiel i żelastwa
Miłośnik pełnej klaty
Każdy DA tak się zachowuje, tak samo obiektywy bez pierścienia przesłon. Jeśli body jest w stanie sterować przesłoną to będzie działać. Jak nie to będzie działać ale na najciemniejszej przesłonie (F22 i tym podobne )Eldred napisał/a:z kitem działa jak z obiektywem przestawionym na "A" na pierścieniu przysłon.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Meggido napisał/a:Było to testowane na II SPD. Wynika, że od około 13 mm.
Aparaty szczęścia nie dają...
Eldred napisał/a:Ew co można manualnego lub ze starszych konstrukcji tak szerokiego kupić co kryje film? Chodzi mi o szkła typu Cosiny 19-35 (chyba ma nawet AF).
Yesterday is history, tomorrow is a mistery but today is a gift.
That's why it's called "present".
Eldred napisał/a:
Ew co można manualnego lub ze starszych konstrukcji tak szerokiego kupić co kryje film? Chodzi mi o szkła typu Cosiny 19-35 (chyba ma nawet AF).
K-r, MZ-5n, P30t + S17-35/2.8-4.0 + FA28-70/4 + FA35/2 + A35-70/4 + A50/1.7 + FA50/1.7 + D-FA50/2.8 + A70-210/4 + F135/2.8
Zdjęcia
Eldred napisał/a:Przyłączam się do pytania, czy Sigma 10-20 jest używalna na filmie 35mm?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Nie chodzi mi o to czy nie ma zupełnie winiety na 10mm, tylko czy np. na 13-14mm jest już tylko winieta, a nie ma wycięcia, czy cały zakres jest nieużywalny? Gdyby nawet na 18mm było ok to by już było super.alkos napisał/a:W sensie krycia pelnej klatki nie jest.
Eldred napisał/a:Nie chodzi mi o to czy nie ma zupełnie winiety na 10mm, tylko czy np. na 13-14mm jest już tylko winieta, a nie ma wycięcia, czy cały zakres jest nieużywalny? Gdyby nawet na 18mm było ok to by już było super.
Miłośnik pełnej klaty