fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
Pozdrawiam
Arti
http://www.krysiak.biz/ http://grendel.maxmodels.pl the most important equipment in your bag is your attitude
PiotrB. napisał/a:Moze zapytam sie Fafniaka, moze sie zgodzi?
Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
Grendel napisał/a:z byle czego można zrobić fajne rzeczy.
Pozdrawiam
Arti
PiotrB. napisał/a:Teraz moje pytanie jest takie, jak wyzwalam za pomca aparatu(K20, Fuji GX680, Sinar C).
PiotrB. napisał/a:Jak mierzyc swiatlomierzem sile blysku
PiotrB. napisał/a:jaki kabel jest potrzebny do podlaczenia swiatlomierza do lampy.
K-5IIs, K-5, K10D+D-BG2+KatzEye+0-ME53
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ
Pozdrawiam
Arti
jaad75 napisał/a:PiotrB. napisał/a:Teraz moje pytanie jest takie, jak wyzwalam za pomca aparatu(K20, Fuji GX680, Sinar C).
Masz kilka możliwości - kabel PC-Sync, wyzwalacz radiowy, wyzwalacz IR...
PiotrB. napisał/a:Jak mierzyc swiatlomierzem sile blysku
Hmm, nie widzę tu trudności... Lumisfera w dół, światłomierz w kierunku lampy, pomiar, ewentualna korekta mocy i tyle... To samo z drugą trzecią itp... Potem lumisfera w górę, światłomierz w kierunku aparatu, odczyt, ustawienie przysłony i zdjęcie...
PiotrB. napisał/a:jaki kabel jest potrzebny do podlaczenia swiatlomierza do lampy.
PC-Sync. Poza tym, z odpowiednim sprzętem możesz odpalać lamy radiowo wprost ze światłomierza lub po prostu ustawić światłomierz w tryb wyczekiwania na błysk i odpalać lampy przyciskiem "test" transmitera...
PiotrB. napisał/a:Co to jest lumisfera? Biala kopulka?
PiotrB. napisał/a:Jak wyglada PC-sync?
PiotrB. napisał/a:Lampe recznie odpalam zeby zmierzyc sile blysku?
K-5IIs, K-5, K10D+D-BG2+KatzEye+0-ME53
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ