S1H | E-M5 III | w szafie: K10D i ME Super
piotrek0001 napisał/a:Poda mi ktoś jakieś tanie zamienniki abym mógł za pare złotych sprawic aby mój kit robił lepsze zdjęcia makro ?
Pozdrawiam
Arti
i linijką po łapach, jak się wyda że nie przeczytałArti napisał/a:odpytam osobiście ze znajomości powyższych wątków...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Yesterday is history, tomorrow is a mistery but today is a gift.
That's why it's called "present".
Pozdrawiam
Arti
Pentax K200D + DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL II + Tamron AF 70-300 mm f/4-5.6 Di LD Macro + Pentax SMC-A 1:1.7/50mm
MINOLTA 505 si SUPER +Tamron AF/LD 28-200
gonia65 napisał/a:mirekw11, oplułam monitor i wszystko dookoła....
Pentax K200D + DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL II + Tamron AF 70-300 mm f/4-5.6 Di LD Macro + Pentax SMC-A 1:1.7/50mm
MINOLTA 505 si SUPER +Tamron AF/LD 28-200
CytatProszę abyście "dobierali" części pod body K200D ( że jak już kupie abym wiedział na co zbierać kase :P ).
CytatZestaw 1 (k200d (nie lubie pisac waszych kwadyszek:P )
CytatTeraz mi tak wpadło do głowy statyw.. widziałem gdzies... takie fajne wytrzymałe statywy około 10-20 cm . . .
CytatZestaw 2 (k200d nie kwadyszka :P:P:P,
Nie chcę być złośliwy , ale coś mi to dziwnie wygląda.Cytati ogólnie co , gdzie, kiedy, za ile, dlaczego to,
Niespotykanie Spokojny Człowiek + K10 z 35mm F2.4 AL . Sherpa 600R . SMC DA 55-300 , smc 50 A 1.7 , raynox 250
Aparat i jakieś słoiki
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
nie można liczyć na to, że z kita 18-55 wyjdą zdjęcia jak z obiektywu 1:1 macro za 2 tysiaki -ale pobawić się można ;)piotrek0001 napisał/a:Zestaw 1 (k200d (nie lubie pisac waszych kwadyszek:P )+ kit 18-55 al II)
słyszałem ze są jakieś pierścienie makto (troszke czytałem na ten temat) podobno zastępują nawet tysiaka za obiektyw.. zatem moje pytanie jaki by pasował do 200d po ile by był i co z tego bym mógł wyciągnać ?
te 10-20 cm -jak rozumiem- to ma być wysokość minimalna nad ziemią, żeby można było żuczka w trawie... ;) no to musi mieć obracaną kolumnę.piotrek0001 napisał/a:Teraz mi tak wpadło do głowy statyw.. widziałem gdzies... takie fajne wytrzymałe statywy około 10-20 cm . . . jakie polecacie ? i czy napewno taki normalny staty a może coś innego ?
K20D,K-R,10-20mm,16-45mm,35mm,50mm,18-55mm,28-105mm,70-210mm,70-300mm,400mm, 170-500 jupi