EDIT
Znalazłem taki duplikator na mount-T (zdjęcie sprzedawcy, zamieszczam na swoim koncie, bo zniknie razem z aukcją)
Problem w tym, że brakuje jednego pierścienia w mount-T i nie wiem, czy da się to naprawić i czy jest to opłacalne. Niestety sprzed nosa zniknął mi identyczny i w pełni sprawny za 10GBP. Żona mnie zagadała
Edit20.01.2009
Mam juz ten duplikator. Niestety nie mam do niego sanek na film. Slajdy w ramkach wchodzą jak należy (konkretnie to mam takie mocowanie slajdow jak na zdjęciu pierwszym).
Kopiuje się bardzo przyjemnie. Niestety potrzebuję teraz Pentaksa FF
bo duplikator jest pod pełną klatkę. Ale da się kopiować kadrując pionowo. Trzeba tylko złożyć panoramę
Tutaj slajdy z Kodaka jakiegośtamCHROMA 50ASA i FAJ 18-35. Niestety kadry nie trzymają proporcji 3:2 w związku z moim niedbałym kopiowaniem - żeby sprawdzić, czy to działa
Zdjęcia w wersji HD (fotosik pomniejszył z oryginalnych ok.4000px na dłuższym boku do 1920px, po kliknięciu powinien pokazać się większy obrazek):
Na drugim zdjęciu widać, że niezadbałem o identyczny balans bieli, stąd te zmiany koloru śniegu, które bez maskowania są nie do usunięcia w połączonej panoramie. Zostawiam to w takiej formie jako przykład błędu składania panoramy ;)