pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Duplikator slajdow
EDIT
Znalazłem taki duplikator na mount-T (zdjęcie sprzedawcy, zamieszczam na swoim koncie, bo zniknie razem z aukcją)

Problem w tym, że brakuje jednego pierścienia w mount-T i nie wiem, czy da się to naprawić i czy jest to opłacalne. Niestety sprzed nosa zniknął mi identyczny i w pełni sprawny za 10GBP. Żona mnie zagadała

Edit20.01.2009
Mam juz ten duplikator. Niestety nie mam do niego sanek na film. Slajdy w ramkach wchodzą jak należy (konkretnie to mam takie mocowanie slajdow jak na zdjęciu pierwszym).
Kopiuje się bardzo przyjemnie. Niestety potrzebuję teraz Pentaksa FF :evilsmile:
bo duplikator jest pod pełną klatkę. Ale da się kopiować kadrując pionowo. Trzeba tylko złożyć panoramę :mrgreen:

Tutaj slajdy z Kodaka jakiegośtamCHROMA 50ASA i FAJ 18-35. Niestety kadry nie trzymają proporcji 3:2 w związku z moim niedbałym kopiowaniem - żeby sprawdzić, czy to działa :-D
Zdjęcia w wersji HD (fotosik pomniejszył z oryginalnych ok.4000px na dłuższym boku do 1920px, po kliknięciu powinien pokazać się większy obrazek):

Na drugim zdjęciu widać, że niezadbałem o identyczny balans bieli, stąd te zmiany koloru śniegu, które bez maskowania są nie do usunięcia w połączonej panoramie. Zostawiam to w takiej formie jako przykład błędu składania panoramy ;)

Skocz do: