Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
K200d + Sigma 18-200 + Sigma EF-530 Super DG
boso
cooopec napisał/a:Powiem Wam ludzie, że ostatnio miałem okrazję pooglądać
cooopec napisał/a:jedynm z najdroższych z oferty monitorów Eizo.
cooopec napisał/a:po co brać udział w zabawie
cooopec napisał/a:Jeśli chce się widzieć drobne różnice, dopieszczać foty na maxa to jaki sens to robić bez odpowiedniego sprzętu?
cooopec napisał/a:Nie dziwię się, że niektórzy wpadają na pomysł focenia tylko w jpeg'ach. To już lepsza opcja niż paproszenie RAW'ów.
cooopec napisał/a:Przyszła do mnie taka refleksja
oczy zawiesic i dla zachety, cobys z tego monitora jakis RAW wywołał i Czelendżyk wygrał.Cytatjedynm z najdroższych z oferty monitorów Eizo
nie ma mnie w internecie
cooopec napisał/a:bo teraz to wygląda tak ze na rc pojawia się duzo wersji kolorystycznych, jeden mówi ze mu odpowiada taka, drugiemu inna a wszystko przez to, ze kazdy inaczej widzi to u siebie. gdyby wszyscy mieli podobnie, kazdy moglby dzieki krytyce zauwazyc co robi zle i sie poprawic.
cooopec napisał/a:I wiecie co? Prawie wszystkie wersje są kompletnie spartolone!!!
to łaskawie napisz w czym rzecz (bo o to w tej zabawie chodzi). Takie stwierdzenie mogę wygłosić siedząc przed lampą roentgenowską z wczesnych lat 90 made in korea.Cytatnajdroższych z oferty monitorów Eizo
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
Mam ciężki gust i odmienne priorytety.
CytatW tym wypadku chodzi chyba bardziej o wizję "wywoływacza" i to aby zaprezentować zdjęcie, które będzie się ogólnie najbardziej podobać/przypadać do gustu.
cooopec napisał/a:w więkoszości przypadków ludzie dążą
nie ma mnie w internecie
Cytattak na powaznie, to jak przy obrobce np. takiego RAWa, jak w tej edycji, mamy dazyc do "neutralnych" i "naturalnych" kolorow, jak nikogo sposrod przerabiajacych nie bylo w tamtym miejscu w trakcie robienia tego zdjecia?
cooopec napisał/a:wersja najbardziej zneutralizowana
boso