talent antyfotograficzny
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
talent antyfotograficzny
wintermute napisał/a:matth, a nie załapiesz mikro zanieczyszczeń z kranówki?
Myślałem o praniu w delikatnym płynie i wodzie destylowanej, ale doszedłem do wniosku, że zaczyna to trącać paranoją. Za to pranie bezpośrednio "pod kranem" to zbyt duża szansa załapania jakichś mikro kamyczków - wiem co mi w rurach płynie.
Z przemyśleń wyszło mi, że jedyne sensowne rozwiązanie to wyprać w odstanej wodzie, tak aby cały cięższy od wody brud osiadł na dnie nie na szmatce.
Minolta XG-M | X-500 | X-300 || Rokkor 55/1.7 | Rokkor-X 50/1.7 | Rokkor 45/2
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
talent antyfotograficzny
CytatLepiej zapytać i być głupim przez 5 minut, niż nie pytać i pozostać głupim do końca życia.
talent antyfotograficzny
wintermute napisał/a:matth, a nie załapiesz mikro zanieczyszczeń z kranówki?
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
wintermute napisał/a:niektórzy muszą nabyć nawet elementarną wiedzę
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
praną w proszkach do których dodaja wybielacze optyczne - nie najlepszy pomysł podobnie jak czyszczenie koszulką.andybond napisał/a:pryskam nim na spraną bawełnę
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
wintermute napisał/a:ale doszedłem do wniosku, że zaczyna to trącać paranoją.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Helios znaleziony
Fakt. Do tej pory zawsze czyściłem koszulką aż do wypadku z ostatniego pleneru... Szkło mi zaparowało i jak zwykle podciągnąłem koszulkę i nuż do polerowania a tu nagle katastrofa! Przeciąłem koszulkę na krawędzi filtra!!! Od teraz będę nosił szmatkę której mi nie szkodaJackDeJack napisał/a:nie najlepszy pomysł podobnie jak czyszczenie koszulką.
Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi. / http://nemo1125.blogspot.com/
CytatGeneralnie zwykle wystarcza mi chuch i ściereczka (kilka razy) - na mokro nie czyściłem nigdy nawet paluchy dziecka schodziły bez problemu.
kilka puszek kilka słoików i jeden flakon
PF
marcinez napisał/a:Mając powyższe na uwadze jakiego, domowego środka do prania używać??