| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
Zakładka output, Raw output with: Save.mateo_m napisał/a:czy jest jakis myk zeby miec ICE przy skanowaniu RAW
Jak masz zapisaną podczerwień, to możesz też zaaplikować ICE przy skanowaniu z tego rawa. Czyli raw będzie miał paprochy, ale wynikowy plik już nie.mateo_m napisał/a:Bo przy tym trybie, mozna co najwyzej zapisac plik jako 64 bitowy z kanalem podczerwonym.
This article was written on recycled paper by hand, using only natural inks and pigments that were gathered by virgins during the full moon.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
CytatSerdeczne pozdrowienia z Bobo Dioulasso!
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Uzywam w pracy Corel Paint Shop Pro X2 i sprobowalem tej wtyczki, no i jednak nie jest tak rozowo. PSP w ogole ma kiepska obsluge 16bit na kanal. Niby otwiera, ale niewiele da sie zrobic. Nie wiem jak to zrobil Thadeus, ale u mnie na Corel Paint Shop Pro X2 wtyczka jest nieaktywna przy pliku 48-bitowym (Plesn Challange 016). Po konwersji na 8-bit dziala, jednak wylaza takie artefakty, ze glowa boli. Usuniecie zafarbu za pomoca krzywych to hardkor - gdybym mial tak sleczec nad kazdym zdjeciem z rolki, to bym sie chyba zalamal. Plik z tutoriala byl stosunkowo latwy - w Gimpie po autolevels wychodzily w miare znonse kolory.xrog napisał/a:Paint Shop Pro ma atrakcyjną cenę i najprawdopodobniej zastąpi u mnie gimpa, który nawet w ostatniej wersji wspierającej podobno 16-bitów na kolor, ZTCW przy otwieraniu tiffa 16-bitowego konwertuje go do 8-bit.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:PSP w ogole ma kiepska obsluge 16bit na kanal
| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
jorge.martinez napisał/a:Podchodzę jeszcze raz do całego tutorialu i się zastanawiam...
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
120 | 135 | APS-C
alkos napisał/a:Teraz i mi nie dziala
Alkos, może poproś jorge o pomocjorge.martinez napisał/a:wreszcie i u mnie działa
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
120 | 135 | APS-C
Potwierdzam. Mam rowniez wrazenie, ze nie dziala ze wszystkimi negatywami. Czasem strasznie mi wariuje podczas pipetowania maski.jorge.martinez napisał/a:Być może to ja coś źle konfiguruję, ale gdy klatka jest troszki niedoświetlona, to workflow nie działa.
pozdrawiam,
dzerrry