rjan napisał/a:To, że folab wyskakuje z takimi czy innymi tekstami nie oznacza wcale, że inni też muszą. Potem pójdzie w świat wiadomość, że na P@PL siedzą sami pentalibowie, którzy w reakcji na krytykę sprzętu pentaksa każą się z forum wynosić...
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Zrozumiałem to czytając test 5D i D700 i żałuję że napisałem iż Pentax jest dla niedzielnych pstrykaczy,wielu użytkowników tego forum robi tymi korpusami zdjęcia jakich ja nigdy nie zrobię.MacRayers napisał/a:przecież oczywiste że nie ma idealnego sprzętu czy też idealnego systemu....
Pentax / Canon
Canon Eos 5D MkII, 580 EXII, Ef 24 1.4, Ef 85 1.8, Ef 50 1.8 i dobre chęci.
Najlepszy aparat to ten, którym w danej chwili robię zdjęcia...
Moja fotografia|Blog
benet napisał/a:MacRayers czy udało się naprawić błąd twojej sigmy, czy chodzi teraz bezproblemowo.
Najlepszy aparat to ten, którym w danej chwili robię zdjęcia...
Moja fotografia|Blog
raczej całą elektronikę którą wymieniają. Tak było w moim przypadku - mówią: "zmiana oprogramowania", mają na myśli "wymiana elektroniki" - 3 miechy czekałem na płytkęespresso napisał/a:Obecnie posiadaja zaktualizowane firmware
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
folab napisał/a:jakiś czas myślałem że mam braki w doświadczeniu,kiedy wziełem do ręki D300 zrozumiałem że to Pentax stawia ograniczenia.
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
andrusz napisał/a:Paffcio, a co to ma wspólnego z K-7 i Sigmą 24-70?![]()
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Jeżeli akurat to jest argument, to mogłeś się dopisać w jakimkolwiek wątku.Paffcio napisał/a:Ma o tyle, że w tym wątku przewija się narzekanie na Pentaxa i jego AF.andrusz napisał/a:Paffcio, a co to ma wspólnego z K-7 i Sigmą 24-70?![]()
Jarek Dabrowski napisał/a:Jeżeli akurat to jest argument, to mogłeś się dopisać w jakimkolwiek wątku.
K-7|MES|S4-5.6|A2.8|FA2.0|M1.7|FA1.8|DA4-5.6
Jarek Dabrowski napisał/a:Jeżeli akurat to jest argument, to mogłeś się dopisać w jakimkolwiek wątku.Paffcio napisał/a:Ma o tyle, że w tym wątku przewija się narzekanie na Pentaxa i jego AF.andrusz napisał/a:Paffcio, a co to ma wspólnego z K-7 i Sigmą 24-70?![]()
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Paffcio napisał/a:Ja się nie obrażę, a Wam będzie lżej na sercu, wszak wyrwiecie jednego chwasta![]()
espresso napisał/a:Tak więc zapewne jest to metoda producenta, aby ograniczać zainteresowanie szkłami producentów alternatywnych
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();