| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
To samo jest z Digimate II Plus. Widać nic nie poprawili. Widocznie zasilacz jest tylko do ładowania akku. A juz myślałem, że w nowszej wersji będzie tak piknie .Tok'Ra napisał/a:Trzeci problem ktory mnie zaskoczyl to taki, ze gdy urzadzenie traci energie z akumulatorka, podlaczenie zasilacza nic nie daje
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Ciekawe jak w najnowszym Digimate V, który jest dodatkowo odtwarzaczem MP4, MP3, dyktafonem i można podglądać fotki.Tok'Ra napisał/a:karta SD 2GB Transcend 150x zaladowana do pelna 195 plikami RAW przegrywala się dokladnie w niecale 22 minuty. Troche dlugo
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Jeżeli chodzi o zgrywanie karty, to jestem zadowolony. Nie przeszkadzał mi nawet dłuższy czas zgrywania, wsadzałem druga kartę do puszki i zostawiałem Digimate by chodził. Tylko właśnie problemem jest zgranie np. 10GB na kompa. Po 2-3 GB pada akku i trzeba ładować.sebcz napisał/a:Posiadam tegoż, w wersji 80GB. Działa dość sprawnie
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Pozdrawiam
K-5; SMC-DA* 16-50mm f/2.8 ED [IF] SDM; SMC-FA 50/1,7; SMC-DA* 50-135mm f/2.8 ED [IF] SDM; SMC-FA* 300mm f/4.5 ED [IF]
Pentax K100D + ob. 18-55, w skrócie Przedszkole :]
andyg75 napisał/a:Ponieważ ciągle czytam, że są jakieś tam problemy z tym digimatem a do tego mam kompa na chipsecie VIA
Tok'Ra napisał/a:W konstrukcji brakuje mi informacji, ze zrzut zakonczyl się w 100% z sukcesem - to moge tylko wywnioskowac, gdy np. zmienia się wskaznik wolnego miejsca z np. 53GB na 51GB po zrzucie 2GB karty SD.
Pentax K100D + ob. 18-55, w skrócie Przedszkole :]
andyg75 napisał/a:thnx za info
W instrukcji doczytałem się, że ma tam piktogram dysku i jeśli się tam pojawi czerwony krzyżyk to oznacza, że coś poszło nie tak, wic mam nadzieje, iż można przyjąć, że jeśli takie coś podczas kopiowania się nie pojawi to wszystko się zakończyło sukcesem.
Męczy mnie też inny problem, czym właściwie różni się DM III od DM III+. Widziałem w sklepie obie wersje i nawet sklepowy nie był w stanie powiedzieć czym się różnią, oprócz obudowy.
Tok'Ra napisał/a:dwie karty SD na zmiane - jedna idzie z fotobankiem do kieszeni i sama się przegrywa, a na drugiej robie kolejne zdjecia
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
U mnie karta USB2.0 (bo płyta ma tylko 1.0) na czipsecie VIA jeszcze się z niczym nie pogryzła.Tok'Ra napisał/a:To raczej VIA nie jest zbyt szczesliwa konstrukcja - ale hub USB z wlasnym zasilaczem lub dodatkowa karta PCI na chipsecie NEC rozwiazuje wade komputera.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited