matb napisał/a:To jeszcze raz. O matówce też nie ma ani słowa. Czyli matówki też nie sprzedaje, tak?
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
no_name napisał/a:skąd kupujący już wie że nie ma w zestawie obiektywu ?.
Paffcio napisał/a:Dlaczego, jeżeli widział sprzeczne (lub mylące) informacje w opisie, nie dopytał się w czasie trwania aukcji, czy obiektyw faktycznie jest w komplecie?
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
izbkp napisał/a:Paffcio napisał/a:Dlaczego, jeżeli widział sprzeczne (lub mylące) informacje w opisie, nie dopytał się w czasie trwania aukcji, czy obiektyw faktycznie jest w komplecie?
Z tego co mówi sprzedający, kupujący dopytał zanim kupił i dodatkowo otrzymał mailem informację co zawiera zestaw ;) Problem polega więc nie na tym co zawierała ta informacja ale czego nie zawierała
izbkp napisał/a:Warto też dbać o poprawność interpunkcyjną i gramatyczną zdań oraz zadbać o to aby nie wklejać w treść aukcji informacji, których się samemu nie czyta ;P
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Paffcio napisał/a:No tak, ale informacja od sprzedającego NIE ZAWIERAŁA też informacji, że zestaw NIE ZAWIERA kompletu szkiełek "limited", więc...
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
izbkp napisał/a:Morał z tego jest taki, że jak się wystawia body na alledrogo to trzeba napisać: "zestaw nie zawiera obiektywu" ;)
izbkp napisał/a:Paffcio napisał/a:No tak, ale informacja od sprzedającego NIE ZAWIERAŁA też informacji, że zestaw NIE ZAWIERA kompletu szkiełek "limited", więc...
Gdzie w opisie TEJ aukcji (lub np w oferowanej cenie) widzisz jakiekolwiek *poszlaki* wskazujące że w zestawie *może być* "komplet szkiełek limited"? ;)
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Paffcio napisał/a:Skoro kupujący nie doczytał, że nie w zestawie nie ma "kita" to nie doczytał też, nie ma także innych obiektywów, więc limitków także. Wiem, wiem, to bardzo pokrętna logika
Hakuna Matata
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
CytatWklejony opis jednoznacznie sugeruje, że aparat jest z obiektywem
cyfranka+analogów kilka+szkiełek przeróżnych mnóstwo. Czyli Pentaxy, Canony, Minolty i pewnie coś jeszcze dokupię
Markus napisał/a:Sprzedawca to nowicjusz
izbkp napisał/a:Paffcio napisał/a:Skoro kupujący nie doczytał, że nie w zestawie nie ma "kita" to nie doczytał też, nie ma także innych obiektywów, więc limitków także. Wiem, wiem, to bardzo pokrętna logika
No tak "nie doczytał" ale co jeśli za bardzo doczytał bo w opisie jest też jak byk, napisane tak:
"Ogniskowa (ekwiwalent dla 35mm) [mm]: 27-82.5
Mnożnik ogniskowej [x]: 1.5
Mocowanie: KAF2, zgodne z KAF2, KAF i KA
Jasność obiektywu [f/]: 3.5-5.6
Zakres ustawiania ostrości [cm]: 25
Makro [cm]: brak
Stabilizacja: jest
Średnica obiektywu [mm]: 52"
Co moim zdaniem jakąś tam poszlaką na to, że w zestawie jest obiektyw kitowy już jest i co za tym idzie nie trzeba stosować "bardzo pokrętnej logiki" ;) No chyba, że są to parametry bardzo specyficznej i jedynej w swoim rodzaju zaślepki otworu bagnetu do body ;P
izbkp napisał/a:Markus napisał/a:Sprzedawca to nowicjusz
"Nowicjusz"??? z 239 komentarzami? ;) Ja bym powiedział, że go rutyna dopadła i zagrał na pamięć ;P
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Nie. Nie pisze _dokładnie_ co wchodzi. O matówce nie napisałPaffcio napisał/a:Za to w opisie akcji DOKŁADNIE pisze, co wchodzi w skład kompletu.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
boso
matb napisał/a:Poza tym sprzedający opisał parametry konkretnego obiektywu
K 1 II, KP i od 8 do 300
ME-S, ME-F, Mz-5n, Z-1p
jitt napisał/a:matb, tak szczerze - pomyślałbyś że aukcja dotyczy zestawu body + obiektyw? i dochodziłbyś "swojego"?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
boso