matb napisał/a:To jeszcze raz. O matówce też nie ma ani słowa. Czyli matówki też nie sprzedaje, tak?
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
no_name napisał/a:skąd kupujący już wie że nie ma w zestawie obiektywu ?.
Paffcio napisał/a:Dlaczego, jeżeli widział sprzeczne (lub mylące) informacje w opisie, nie dopytał się w czasie trwania aukcji, czy obiektyw faktycznie jest w komplecie?
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
izbkp napisał/a:Paffcio napisał/a:Dlaczego, jeżeli widział sprzeczne (lub mylące) informacje w opisie, nie dopytał się w czasie trwania aukcji, czy obiektyw faktycznie jest w komplecie?
Z tego co mówi sprzedający, kupujący dopytał zanim kupił i dodatkowo otrzymał mailem informację co zawiera zestaw ;) Problem polega więc nie na tym co zawierała ta informacja ale czego nie zawierała
izbkp napisał/a:Warto też dbać o poprawność interpunkcyjną i gramatyczną zdań oraz zadbać o to aby nie wklejać w treść aukcji informacji, których się samemu nie czyta ;P
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Paffcio napisał/a:No tak, ale informacja od sprzedającego NIE ZAWIERAŁA też informacji, że zestaw NIE ZAWIERA kompletu szkiełek "limited", więc...![]()
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
izbkp napisał/a:Morał z tego jest taki, że jak się wystawia body na alledrogo to trzeba napisać: "zestaw nie zawiera obiektywu" ;)
izbkp napisał/a:Paffcio napisał/a:No tak, ale informacja od sprzedającego NIE ZAWIERAŁA też informacji, że zestaw NIE ZAWIERA kompletu szkiełek "limited", więc...![]()
Gdzie w opisie TEJ aukcji (lub np w oferowanej cenie) widzisz jakiekolwiek *poszlaki* wskazujące że w zestawie *może być* "komplet szkiełek limited"? ;)
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Paffcio napisał/a:Skoro kupujący nie doczytał, że nie w zestawie nie ma "kita" to nie doczytał też, nie ma także innych obiektywów, więc limitków także. Wiem, wiem, to bardzo pokrętna logika![]()
Hakuna Matata
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
CytatWklejony opis jednoznacznie sugeruje, że aparat jest z obiektywem
cyfranka+analogów kilka+szkiełek przeróżnych mnóstwo. Czyli Pentaxy, Canony, Minolty i pewnie coś jeszcze dokupię
Markus napisał/a:Sprzedawca to nowicjusz
izbkp napisał/a:Paffcio napisał/a:Skoro kupujący nie doczytał, że nie w zestawie nie ma "kita" to nie doczytał też, nie ma także innych obiektywów, więc limitków także. Wiem, wiem, to bardzo pokrętna logika![]()
No tak "nie doczytał" ale co jeśli za bardzo doczytał bo w opisie jest też jak byk, napisane tak:
"Ogniskowa (ekwiwalent dla 35mm) [mm]: 27-82.5
Mnożnik ogniskowej [x]: 1.5
Mocowanie: KAF2, zgodne z KAF2, KAF i KA
Jasność obiektywu [f/]: 3.5-5.6
Zakres ustawiania ostrości [cm]: 25
Makro [cm]: brak
Stabilizacja: jest
Średnica obiektywu [mm]: 52"
Co moim zdaniem jakąś tam poszlaką na to, że w zestawie jest obiektyw kitowy już jest i co za tym idzie nie trzeba stosować "bardzo pokrętnej logiki" ;) No chyba, że są to parametry bardzo specyficznej i jedynej w swoim rodzaju zaślepki otworu bagnetu do body ;P
izbkp napisał/a:Markus napisał/a:Sprzedawca to nowicjusz
"Nowicjusz"??? z 239 komentarzami? ;) Ja bym powiedział, że go rutyna dopadła i zagrał na pamięć ;P
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Nie. Nie pisze _dokładnie_ co wchodzi. O matówce nie napisałPaffcio napisał/a:Za to w opisie akcji DOKŁADNIE pisze, co wchodzi w skład kompletu.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
boso
matb napisał/a:Poza tym sprzedający opisał parametry konkretnego obiektywu
K 1 II, KP i od 8 do 300
ME-S, ME-F, Mz-5n, Z-1p
jitt napisał/a:matb, tak szczerze - pomyślałbyś że aukcja dotyczy zestawu body + obiektyw? i dochodziłbyś "swojego"?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
boso