Robert K. napisał/a:Moje kadry były w granicach ~2-7 m. Tak "pi razy oko".
Cytat
Producent deklaruje, że zasięg wspomagania wynosi 6-9 metrów.
Producent podaje również, że błąd paralaksy przy odległości 0,7 do 1m może uniemożliwić pracę wspomagania
CytatFA50/1.4, FA35/2, 70/2.4LTD i 40/2.8LTD
Kiedyś zrobię DOBRE zdjęcie...
Według mnie DA40.Robert K. napisał/a:wg Was najszybszym obiektywem Pentaxa jest który?
Nikon ma nawet troszkę lepiej z szybkością AFa, niewiele lepiej, ale lepiej.Robert K. napisał/a:pojawia się sporo informacji o Canonach - raczej pozytywne. A posiadaczy Nikonów tak niewielu tu zagląda? ;)
Na 100%. Na centralnym mam wąski, pionowy pas linii wspomagających, gdy wybieram boczny punkt, linie wspomagające pojawiają się w prostokącie pokrywającym wszystkie punkty AFFafniak napisał/a:jestes tego pewny?no_name napisał/a:W Canonie działa z każdym punktem. W przypadku wybrania skrajnego punktu rzucane światło się "rozszerza".
Robert K. napisał/a:to wg Was najszybszym obiektywem Pentaxa jest który?
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
K-r, MZ-5n, P30t + S17-35/2.8-4.0 + FA28-70/4 + FA35/2 + A35-70/4 + A50/1.7 + FA50/1.7 + D-FA50/2.8 + A70-210/4 + F135/2.8
Zdjęcia
CytatJeśli chodzi o szybkość AF, to pozytywnie wyróżnia się jeszcze FA 28-70/4
K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
plwk napisał/a:Trzeba pamiętać o ograniczeniach zestawu aparat + lampa ze wspomaganiem. Zestaw ma zasięg od ... do ... i działa tylko z centralnym punktem AF (bo tak świeci).
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
U mnie ne pokrywa dolnego.l_uka napisał/a:540-tka raczej pokryje wszystkie możliwe punkty
Pentagram napisał/a:U mnie ne pokrywa dolnego.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Pentagram napisał/a:Na Twojej fotce linie pomocnicze są idealnie w centrum
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
D700,Nikkor14-24&24-70&70-200/2.8+50/1.4+85/1.4+SB900 Na ebay.uk:K20D+ D-BG2, 18-55, LD 28-200
Matey3000 napisał/a:Mam k20 jako beckup, powiem szczerze, ze jak ostatnio cos robilem pentexem to mi szczena opadla jaka jest roznica.
"... i owoc żywota twojego je ZUS..."
sculptor napisał/a:
Różnica na plus?![]()
D700,Nikkor14-24&24-70&70-200/2.8+50/1.4+85/1.4+SB900 Na ebay.uk:K20D+ D-BG2, 18-55, LD 28-200
Raven napisał/a:
No i sprawdzać za każdym razem na LCD, czy trafiło się z ostrością, bo niestety nie można przyjąć z góry, że jest ok. Niszczy to przyjemność z robienia zdjęć![]()
Przy słabym świetle to już często AF działa na zasadzie loterii. No i np. moja puszka przy żarowym ma spory FF.
Aparat + trochę szkieł i gratów..
www.karolaugustyniak.pl
www.karolaugustyniak.pl/blog
mops napisał/a:Sądzisz, że tylko w Pentaxie trzeba sprawdzic czy AF trafil ?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:mops napisał/a:Sądzisz, że tylko w Pentaxie trzeba sprawdzic czy AF trafil ?
W Nikonach, jesli masz ustawiony Focus Priority, to nie. O ile aparat jest sprawny.
Aparat + trochę szkieł i gratów..
www.karolaugustyniak.pl
www.karolaugustyniak.pl/blog
mops napisał/a:Też nie masz gwarancji ze 100% trafi. Jest lepiej niż w P ale nie pisz proszę że DOSKONALE.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again