k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
Kiedyś kasetka, szkła i rower, dziś zawodowo NIKON
Strange69 napisał/a:Chyba każdą redukcję można z powodzeniem stosować albo tak, że wkręcimy w aparat i będziemy wsadzać w to obiektyw,albo nakręcimy na obiektyw i takei szkiełko z redukcją zamocujemy w korpusie no nie?
Mam taką, dobrze wykonana, nie sypie opiłkami, nie ma ostrych krawędzi, daje się założyć najpierw na obiektyw i wpiąć do body. Niestety ostatnio się zorientowałem, że nie ostrzy na nieskończoność - ostrość kończy się gdzieś na 15-20m. Nie wiem na ile mikrometrów grubości się to przekłada, chyba na niewiele, więc można by spróbować czymś spiłować, ale mi się nie chce - nie przeszkadza mi to :]Strange69 napisał/a:Panowie a co o tym sądzicie:
http://www.allegro.pl/ite...konczonosc.html
Jest to to coś warte?
Masaho napisał/a:
PS.
To wszystko było już opisywane, wystarczyło przeczytać 100 stron topików o przejściówkach, pozdr.![]()
Strange69 napisał/a:Widzę, że sporo forumowiczów sobie chwali.
SV, SP, MEsuper, P3, K-5, DA 35/2.4, DA 18-135, SUPER-TAK 35/3.5, 55/1.8, 135/2.5, smc-M 28/3.5, 50/1.4, 1.7, 2, smc-A 50/1.4, 1.7, 2,
S 10-20 EX, S 17-70, T SP 28-75/2.8, T70-200/2.8, T 75-300 LD, T 2x Pz-AF BBAR MC7
AF-540FGZ
kilka puszek kilka słoików i jeden flakon
PF
i jak zwykle pojawia sie znikad grzegorzgr ze swoimi madrosciami..
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron