Benek napisał/a:I co w związku z tym? Ja wcale nie wymagam żeby kogoś coś nie porażało, jeśli go naprawdę poraża.
Benek napisał/a:Ta nie wywołała we mnie ciarek, ale też nie poraziła mnie jakąś potworną artystyczną czy techniczną nieudolnością. Sam pomysł "życia w filmie" nawet oryginalny, zasługujący jednak na lepszą realizację i opracowanie. Dlatego dziwi mnie tak emocjonalna, kompletnie dezawuującą filmik opinia.
Benek napisał/a:Istnieje różnica pomiędzy stwierdzeniem, że "coś jest słabe" a słowami "beznadziejna, dopowiedziana, nudna i pretensjonalna pseudo-hollywodzka pulpa".
Benek napisał/a:No widzisz - ja w odróżnieniu od ciebie dopuszczam możliwość, że ktoś ma inną, nawet diametralnie odmienną wrażliwość estetyczną niż moja.
tatsuo_ki napisał/a:spotkałem takich, którzy zachwycają się disco polo,
Benek napisał/a:Zauważam tu brak odpowiedniości pomiędzy tematem dyskusji a stylistyką używanych wypowiedzi.
Benek napisał/a:Załóżmy, że wspomniany filmik wyreżyserowała twoja dziewczyna-sympatia-partnerka (etc. etc.), z nudów, w wolnym czasie, dla zabawy. Czy na jej pytanie o "podobanie się filmiku", wyraziłbyś się stylistycznie w taki sam sposób jak to uczynił wojtekk
Benek napisał/a:Podam. Jeśli wojtekk lub ty podacie dowody, dla których etiudkę należy uznać za
tatsuo_ki napisał/a:dopowiedzianą
, bo OCZYWISTĄ! zero tajemnicy...tatsuo_ki napisał/a:nudną
tatsuo_ki napisał/a:pretensjonalną
tatsuo_ki napisał/a:wzorującą się nieudolnie na hollywódzkich przeciętnych produkcjach
tatsuo_ki napisał/a:że jej scenariusz jest na poziomie tekstu średnio utalentowanego gimnazjalisty
tatsuo_ki napisał/a:dialogi pożal się Boże
tatsuo_ki napisał/a:a gra aktorska rodem ze szkoły Mroczków.
nie ma mnie w internecie
CytatIstnieje różnica pomiędzy stwierdzeniem, że "coś jest słabe" a słowami "beznadziejna, dopowiedziana, nudna i pretensjonalna pseudo-hollywodzka pulpa".
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
SeizeThePicture napisał/a:Pomysł dobry, wykonanie słabe. Ale żeby porównywać z Holiłudem...