K-30 + mały zestaw
Wcześniej: K100D Super, ist* D
K10D + Tamron 17-50mm F2.8 IF + Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro + Pentax 18-55 3,5-5,6 AL + Metz 48 AF-1
www.morawiec.info Fotografia Zbliżeniowa
k33l napisał/a:a co do przymykania to taka zewnętrzna ma większą moc i mruga mocniej przy pomiarze pewnie
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:1. Zależy od osoby ale osobiście nie zauważyłem aby to było regułą
2. Tak
3. Tak
B. Czujnik lampy mierzy ilość światła i gdy uzna, że już dosyć to kończy błysk.
[ Dodano: 2010-09-18, 18:02 ]
k33l napisał/a:a co do przymykania to taka zewnętrzna ma większą moc i mruga mocniej przy pomiarze pewnie
To zależy raczej od czasu między przedbłyskiem a błyskiem właściwym.
K-30 + mały zestaw
Pszczoła napisał/a:to może wiecie o konkretnych modelach lamp w których ten czas jest wyjątkowo długi i problematyczny?
Pozdrawiam
K-30 + mały zestaw
Pszczoła napisał/a:Możesz mi jeszcze powiedzieć, czy automatem będę fotografował w programie aparatu tylko M, czy też AV?
Pozdrawiam
Bo wcześniej, w TTL-u (bez "P") nie było dwóch błysków a tylko jeden. Nikt nie zdążył mrugnąćPszczoła napisał/a:Przejrzałem forum i piszecie, że przez p-TTLa ludzie mają poprzymykane oczy
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Pszczoła napisał/a:Skoro lampa wbudowana działa tak samo i mówisz, że efekt przymkniętych oczu zależy od czasu między przedłyskiem a błyskiem właściwym, to może wiecie o konkretnych modelach lamp w których ten czas jest wyjątkowo długi i problematyczny?
Pszczoła napisał/a:Czyli czy dobrze rozumiem, że właściwszy byłby dla mnie p-TTL?
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
K-30 + mały zestaw
plwk napisał/a:W Av zapewne wystąpi ten problem, że może ustawiać czasy krótsze od 1/180 (nie ma żadnej komunikacji i body nie wie, że ma lampę) i jak nie zwrócisz uwagi to naświetli tylko część klatki.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
K-30 + mały zestaw
k-5+Pentax/Tamron 18>200
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
Pozdrawiam
Kp + S 17-50 f2,8 + HD DA 55-300mm F4.5-6.3 ED PLM WR + O-ME53