Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi. / http://nemo1125.blogspot.com/
nemo napisał/a:i jedną gigantyczną jak dla mnie wadę. Nie da się robić zdjęć w ciemności...Kfan napisał/a:Moim zdaniem wyświetlacz ma sporo zalet, których nie ma wizjer optyczny:
Rozumiem, że masz spore doświadczenie w fotografowaniu w ciemnościach? Bo ja mam całkiem spore i wiem, że na wyświetlaczu gdy kadr jest oświetlony tylko czołówkami widać jedynie jasne punkciki, przez wizjer oko jakoś sobie jednak lepiej radziKfan napisał/a:A optyczny oświetla jakoś tą ciemność? Nie zauważyłem. Ciemność to ciemność nic nie widać.
Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi. / http://nemo1125.blogspot.com/
Yashica Mat124, Canon 100d
Pozdrawiam
Michał
7.1-21.3mm 1:1.8-2.6 | 4.95-35.4mm 1:3.3-5.2 | 18-70mm 1:3.5-4.5 | 50mm 1:1.7 | 50-150mm 1:3.8
nex napisał/a:Podejrzewam, że niejedna osoba używająca lustrzanki EL była by mile zaskoczona po spojrzeniu w wizjer panasonica G2. Oczywiście na korzyść G2
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
technik219 napisał/a:Wygląda to wybitnie nieprofesjonalnie, jak blondynka z lustrzanką używająca LV.
nex napisał/a:(no zaryzykuje, że lepiej sobie radzi niż wizjery optyczne EL olympusa i podobnie do tego z canona 1000d)
Cóż to jest 3 lata? nawet człowiek nie zdąży się przyzwyczaić... Ja lustrzanek (oczywiście "analogowych") używam od 1978 roku, czyli 32 lata, bez przechwałek. A lusterkowej cyfry od 3 lat. To daje siłę przyzwyczajenia .nex napisał/a:Po latach używania lustrzanek z wizjerem (no po 3 latach )
Niby tak, zresztą podałem to nie jako główny powód, ale jednak mający znaczenie.nex napisał/a:Wygląd to akurat ostatnia rzecz jaką ja się przejmuję.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
technik219 napisał/a:
Cóż, wkurza mnie jeszcze wielkość matowek w cyfrowych lustrach (właśnie ze względu na przyzwyczajenie do matówek "analogowych", które były jak ekran w kinie oglądany z 3 rzędu), ale to już inna bajka.
Sony A7 - w końcu święty grall
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Morg napisał/a:Wczoraj miałem okazję pobawić się zestawem Olympus EP-2 + zewnętrzny wizjer, jakość wizjera jest doskonała, ..