Yashica Mat124, Canon 100d
Eldred napisał/a:to mnie dziwi 35/2.4, dlaczego nie 1.8 tak jak wszyscy? przecież to stałka skierowana (przynajmniej budową i ceną) do amatorów i do osób zainteresowanych wejściem w system.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Yashica Mat124, Canon 100d
dochodzi do tego kwestia strategii firmy, potyka ryzyka itd. , a jak historia pokazuje to wyniki rzeczonych badań też potrafią być błędne.sołtys napisał/a:obecnie nie ma takiej opcji, żeby wypuścić jakiś produkt bez baaaaaaaaaaardzo dogłębnej analizy marketingowej, zwłaszcza w przypadku tak dużych firm
a od kiedy pentax robi szkła jak wszyscy? vide 77, 40 pancake, właściwie cała seria limited. Skąd więc zaskoczenie?Eldred napisał/a:Co do dziwnych decyzji, to mnie dziwi 35/2.4, dlaczego nie 1.8 tak jak wszyscy?
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Żaba napisał/a:Co do ceny szkieł na rynku to Samyang pokazał wyraźnie jakiego rzędu wielkości jest koszt produkcji i jej opłacalność dla szkła klasy 85/1.4 które jak wiadomo jest horrendalnie drogie
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
35/1.8 Sony jest tylko do aparatów APS-C a 35/2,4 Pentaxa kryje pełną klatkę. W dodatku silnik SAM nie został pomyślany zbyt dobrze. Żeby wyostrzyć ręcznie trzeba przełączać suwakiem na obiektywie. Nie działa automatyczne wysprzęglanie tak jak z obiektywami na śrubokręt.Eldred napisał/a:Co do dziwnych decyzji, to mnie dziwi 35/2.4, dlaczego nie 1.8 tak jak wszyscy?
kto wie, pytanie kto sumarycznie na tym lepiej zarabia bo podejrzewam że Samyangów sprzedaje się więcejSebastian napisał/a:Jestem w stanie założyć się o flache dobrej wódki, ze marża Sigmy na jednym szkle jest co najmniej 10 krotnie większa od marży Samyanga.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
andybond napisał/a:
Jednym słowem aparat najlepiej się sprawuje gdy jest całkowicie wyłączony